Sinoć je na Gradskim bazenima u Slavonskom Brodu odigrana zanimljiva utakmica između veterana Vaterpolskog kluba Marsonia i skupine igrača pod nazivom Brodski Homeri koji svaki petak rekreativno igraju vaterpolo. To su igrači koji su se zaljubili u ovaj divan sport iako su u svojim +40 i +50 godinama.
Za ovu priliku Vaterpolski klub Marsonia je pozvao da za njih utakmicu odigra i gospodin Davor Špoljarić, dugogodišnji sportaš našega grada. To ne bi bilo ništa čudno da gospodin Špoljarić nije zadnji puta igrao vaterpolo prije 58 godina!
Davor Špoljarić je krajem 50-tih godina prošlog stoljeća trenirao vaterpolo u tadašnjem plivačkom i vaterpolo klubu " Radnički " koji su svoje treninge i utakmice igrali na rijeci Savi u tada jednom od najljepših bazena te vrste u bivšoj državi.


Sinoć je protiv gospodina Davora igrao njegov četrdesetogodišnji sin Brane Špoljarić koji je prošle godine počeo rekreativno igrati vaterpolo. Brane kaže da je otac rijetko pričao o svojim danima dok je igrao vaterpolo, a kada mu je rekao da je počeo igrati ovaj sport otac se oduševio. Tako su sinoć otac i sin prvi puta igrali zajedno vaterpolo u bazenu, ali jedan protiv drugoga. Ako pridodamo to da i supruga od gospodina Davora, majka od Brane već 30 godina rekreativno trči svaki tjedan do Poloja, onda što reći osim bravo za obitelj Špoljarić.
Posebna zanimljivost je da u jučerašnjoj utakmici gospodin Davor Špoljarić, koji za dva mjeseca slavi svoj 75 rođendan, nije samo igrao nego je i zabio pogodak što je izazvalo erupciju oduševljenja kod obje momčadi kao i kod gledatelja.
Vaterpolski klub Marsonia je napravio iskaznicu " Počasnog člana" koju će uručiti gospodinu Davoru Špoljariću sljedeći petak kada će Davor i njegov sin Brane ponovo zaigrati vaterpolo, ali ovaj puta u kapicama iste boje.

Izvor: Vaterpolski klub Marsonia