Na netom završenom mlade seniorskom prvenstvu države u boksu koje se održalo u Koprivnici, boksači BK Brod postigli su povijesni rezultat za svoj klub.
Naime, Anto Jozić i Anamarija Memišević postali su viceprvaci države. Prošlogodišnji juniorski državni prvak Anto Jozić ove godine prešao u stariju uzrasnu skupinu mlađi seniori te iako najmlađi ostvario je vrhunski rezultat osvojivši titulu viceprvaka Hrvatske. Nakon dvije pobjede, uslijedilo je finale u kojima je s vrlo malom bodovnom razlikom izgubio od višestrukog državnog prvaka Petra Cetinića iz Lokomotive Zagreb. Kada tome pridodamo i državno prvenstvo za mlađe dobne skupine i dvije zlatne medalje Gabrijela Veočića i Marko Peića, srebrnu medalju Marka Karlovića i brončana Anđela Mijić, može se reći kako se radi o najvećem uspjehu kluba do sada.

 

Boksači BK Broda 3. lipnja nastupaju u Osijeku na turniru 1. Hrvatske boksačke lige, gdje očekuju kako će biti plasirani bolje nego ikad do sada. Poslije Veočićeve medalje na europskom prvenstvu, kontinuitet uspjeha se nastavio kroz pojedinačna prvenstva države, gdje su se boksači BK Broda okitili s najvećim brojem medalja te kroz plasman nacionalne lige itd. Ekipu vode treneri Pero Veočić i Dražen Kurdija.

Izvor: BK Brod