Gabrijel Veočić proteklog je vikenda nastupio na čak dva izuzetno jaka međunarodna turnira koji su se održali u Sarajevu i u Osijeku.

Na turniru Hakiji Turajlić u Sarajevu su uz Veočića nastupili još i Leon Majstorić u kategoriji 64 kg i Marko Peić u kategoriji do 80 kg. Predivna vijest te je večeri odjeknula iz Sarajeva-sva su tri boksača iz kluba Brod osvojili zlatne medalje i to u pobjedama protiv domaćih boksača. Veočić je svoju pobjedu ostvario već u prvoj rundi nokautiravši domaćeg boksača Sjenara.

Na Osijek Open 2017., koji se održao već sljedeći dan, nastupio je mlađi kadet Marko Karlović u kategoriji 41,5 kg koji je pobijedio Tea Vuletića iz bk Osijek. Gabrijel Veočić i na ovom je turniru odnio pobjedu pred Petrom Kuharom iz bk Koprivnica, slavivši jednoglasnom odlukom sudaca.

omisija i sarajevskog i osječkog turnira Gabrijelu Veočiću uručila priznanje za najboljeg boksača turnira. Tako je Gabrijel uspio nevjerojatno-u dva dana biti proglašen boksačem turnira.

Ova je dodjela priznanja najveća nagrada koja se može osvojiti na međunarodnom turniru, a nepisano pravilo na takvim turnirima često je da najveću nagradu, onu za najboljeg boksača, komisija dodijeli domaćem boksaču, no ovaj put to nije pošlo za rukom ni Osječanima ni Sarajlijama nakon predstavljenog boksanja od strane nepobjedivog Veočića.

Prisjetimo se i ovogodišnjeg državnog prvenstva u Zadru, gdje se natjecalo 200 boksača i na kojem je gradonačelnik grada Zadra nagradu za najboljeg boksača uručio upravo Brođaninu Gabrijelu Veočiću.

Sva ova velika priznanja u samo jednoj godini govore o trenerskoj ustrajnosti i vještini Pere Veočića, te samim time i njegovih boksača. Ovakve velike nagrade imaju za veliko priznanje ne samo boksačkom klubu Brod nego i u široj Hrvatskoj te gradu Slavonskom Brodu. 

Izvor: Boksački klub Brod