13 “obrtnika” nastupilo je ovog vikenda na 64. “ZAGIPINGU”, velikom međunarodnom turniru koji se već tradicionalno održava u sve tri dvorane zagrebačkog Doma sportova i koji je ove godine ugostio 700-tinjak igrača i igračica iz svih krajeva Europe.

U petak su na rasporedu bile kvalifikacije za glavni turnir kako pojedinačnog tako i ekipnog dijela natjecanja, a Obrtnička škola – Brod imala je natjecatelje u konkurencijama najmlađih i mlađih kadeta te kadeta. Najviše predstavnika “obrtnici” su imali u natjecanju mlađih kadeta u kojem je nastupilo čak 8 igrača. Jedini koji je izborio plasman u glavni turnir je Mladen KOLESARIĆ koji je s omjerom 2/1 prošao skupinu da bi potom upisao još jednu pobjedu u borbi za glavni turnir protiv Lovre KLANCA rezultatom 3:0. Nažalost, konkurencija je u glavnom tuniru bila prejaka te je Mladen upisao sva tri poraza. Što se ostalih mlađih kadeta tiče, korak od plasmana u glavni turnir ostali su Marin ANAKOVIĆ, Milan KOVAČEVIĆ i Mateo MITROVIĆ, a još su nastupili Luka i Matej BOŠNJAKOVIĆ, Filip KRAJINA, David PEČUVČIĆ. U kategoriji najmlađih kadeta Josip JELIĆ je jedini uspio proći skupinu s omjerom 1/1, ali zaustavljen je na zadnjoj stepenici prije glavnog turnira. Tu su još nastupili Karlo FILKOVIĆ, Viktor MARINIĆ i Kristijan ČOLIĆ. U kadetskoj konkurenciji Juraj LOVRIĆ je prošao skupinu s 2 pobjede i 1 porazom, ali je također zaustavljen u razigravanju za glavni turnir.

Što se ekipnog dijela natjecanja tiče u kategoriji mlađih kadeta nastupile su 4 momčadi “obrtnika”. OŠB 1 (Mitrović, Anaković) zaustavljena je u 1. kolu od slovenske momčadi NTK Mengeš – NTK Logatec rezultatom 3:0. OŠB 2 (Kovačević, Pečuvčić) u 1. je kolu svladala NTK Goricu (Nova Gorica, Slovenija) rezultatom 3:0 da bi ih potom istim rezultatom izbacio GSTK Zagreb. OŠB 3 (Krajina, Kolesarić) prvo je svladala STK CM Vitez 1 (BiH) rezultatom 3:1, ali u 2. kolu ih je s 3:0 porazio STK Zabok 3. OŠB 4 (braća Bošnjaković) zaustavljena je u 1. kolu od engleske momčadi Kingfisher-Plymouth rezultatom 3:0. U kategoriji najmlađih kadeta nastupila je samo jedna momčad (Filković, Marinić), ali oni su zaustvaljeni već u 1. kolu od momčadi GSTK Zagreb s 3:0.