Šahovski klub “Posavac” Ruščica održao je svoju 6.Izbornu skupštinu. Izvješće o radu u proteklom mandatnom razdoblju, koje je jednoglasno usvojeno, podnio je predsjednik kluba, Mato Opačak, a  proteklo mandatno razdoblje označeno je kao uspješno.
Uz redovite klupske aktivnosti, članovi kluba konstantno su prisutni na raznim pojedinačnim i ekipnim turnirima. Rad kluba, usprkos povremenim financijskim teškoćama, označen je kao vrlo dobar i vođen u interesu svih članova kluba. Svojim cjelokupnim djelovanjem šahovski klub, ocijenjeno je, na najbolji mogući način prezentira i promovira Ruščicu kao malu, ali vrijednu i značajnu šahovsku sredinu. Prihvaćen je program rada za 2019. godinu.

Mato Opačak i šesti put uzastopce izabran je za predsjednika šahovskog kluba Posavac, Ruščica, a dužnost dopredsjednika obnašati će Vedran Zmajić, dok je za tajnika izabran Antun Rakić.
Za članove Upravnog odbora izabrani su Dragan Pavić i Zvonko Šmuljić.
Također je prihvaćen i novi Nadzorni odbor kojeg će u sljedećem četverogodišnjem mandatu činiti Ilija Garić – prdsjednik te članovi Marko Rašić i Mišo Čuljak. Na Izvještajno-izbornoj skupštini usvojen je završni račun ŠK Posavac Ruščica za prošlu godinu te prihvaćen financijski plan i plan rada za 2019. godinu.