Prošle subote u Čitluku (BiH) je održan DBG Open, karate natjecanje u sklopu manifestacije "Dani branja grožđa". Na natjecanju je nastupilo oko 600 natjecatelja iz 60-ak klubova iz 3 države (Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Hrvatska). Na natjecanju je nastupila i selekcija grada Zagreba.
U Čitluku su brodski borci nastupili u sastavu: Tomislav i Borna Mađarević, Karlo Martić, Stjepan Golubičić i Domagoj Lukinić te kataši Mihael Ećimović, Matea Ećimović i Ana Imrović .
U jakoj konkurenciji prepunoj reprezentativaca Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Brođani su osvojili šest odličja (dva prva, dva druga i dva treća mjesta).
Borna Mađarević, , kategorija Sen. U 21, -60 kg prvo mjesto
Matea Ećimović, mlađe kadetkinje kate prvo mjesto
Karlo Martić, kategorija Seniori U 21 drugo mjesto
Tomislav Mađarević, kategorija Sen. U 21, -67 kg drugo mjesto
Mihael Ećimović, kadeti kate treće mjesto
Stjepan Golubičić, kategorija kadeti, -57 kg. treće mjesto

Ovo je uspješan sportski vikend za brodske karataše i odličan uvod za nastavak natjecateljske sezone u kojem nas uz niz pripremnih natjecanja, očekuju i državna prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore pojedinačno i ekipno. Uz dobar rad svih natjecatelja posebno vrijedna je Karlova pobjeda nad M. Brkićem, aktualnim prvakom Europe i članom reprezentacije Bosne i Hercegovine.