Našem Brođaninu i hrvatskom nogometnom reprezentativcu, vrhunskom sportašu i iznimnom čovjeku ljudskih i moralnih vrijednosti, dodijeljeno je javno priznanje Povelja počasnog građanina za izuzetan doprinos u promicanju sporta i imena grada Slavonskog Broda u zemlji i inozemstvu - objavio je gradonačelnik Mirko Duspara.

Gradonačelnik Duspara predložio je predsjedniku Gradskog vijeća i Povjerenstvu za dodjelu nagrada i priznanja da održe sjednicu te da se Mariu dodjeli status i nagrada Počasni građanin Grada Slavonskog Broda.

 

Sjednica je održana i odluka je donešena – Mario Mandžukić je počasni građanin Slavonskog Broda.

 

S ponosom svi naši građani, Gradska uprava i ja osobno, možemo reći da je Mario Mandžukić i počasni građanin grada Slavonskoga Broda, izvrstan sportaš i još bolji čovjeka s velikim srcem zlatnoga sjaja. I kao što sam to i ranije rekao u nama će uvijek imati prijatelje i podršku.
Povelja počasnog građanina zasluženo je i javno odavanje priznanja njegovoj nepobitnoj povezanosti i ljubavi prema gradu i sugrađanima koji su mu uvijek u mislima, u trenutcima najveće sreće i veličanstvenih uspjeha, a njegovo ime naslijeđe je i uzor svim budućim mladim generacijama - zaključuje Duspara u objavi.