Proteklog vikenda, pomalo u sjeni zbivanja na svjetskom kupu i kvalifikacijama za olimpijske igre u Duisburgu (Njemačka) i sjajnih rezultata našeg Antuna Novakovića, u Zagrebu na jezeru Jarun održan je i 15. po redu memorijal za pokojnog velikana Hrvatskog sporta, velikog Matiju Ljubeka. Nastupilo je čak 27 klubova iz 7 zemalja (Austrija, Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Mađarska i Hrvatska) sa više od 250 sportaša! Naši sportaši su postigli sjajne rezultate!

Posebno treba izdvojiti  Marina Lipovca koji je u paru sa članom KKK Matija Ljubek Jakovom Radoševićem doveslao da A norme za ulazak u reprezentaciju Hrvatske do 23 godine! Gore spomenuti su slavili u utrci na 1000m te na dvostruko kraćoj dionici. Upravo na 500m su ostvarili normu izveslavši dionicu za 1:34,450. Čestitiamo našem Marinu i njegovom partneru Jakovu naravno.

Svakako vrijedi istaknuti i dvije pobjede našeg Marka Lipovca koji je slavio u utrkama kajaka jednosjeda na 1000m i na 500m izveslavši pri tom B normu za reprezentaciju Hrvatske sa vremenom 1:44,660 na 500m. No prijave za sva važna seniorska natjecanja su prošla, ali svakako čestitamo!

Možda i najugodnije iznenađenje pripremili su mladi Mihael Galetović i David Aračić koji su u kategoriji kadeta u kajaku dvosjedu pobjedili drugoplasirane Slovence za čak 28 sekundi na 1000m. David je ovom zlatu dodao još srebro u kajaku jednosjedu, a u istoj utrci slavio je Austrijanac iz Linza.

Medalju je još osvojio i Mihovil Janković koji je u kombiniranoj posadi sa članom KKK Oriolik, Rafaelom Kolundžićem osvojio 3. mjesto te Antonio Martić koji je u kombiniranoj postavi sa članom KKK Matija Ljubek Matkom Glamuzinom osvojio 3. mjesto.

Za Olimpik su još nastupili i postigli zapažene rezultate u finalnim utrkama: Brigita Bakić 4. mjesto u kategoriji seniorki i Leona Pavlešin i Katja vukoje 4. mjesto u kategoriji kadetkinja.

Želimo još čestitati i sportašu koji već drugu godinu trenira s članovima Olimpika, to je Fabio Folvarek koji je slavio u obje juniorske utrke. Inače Fabio je član KKK Premiuma iz Bosanskog Broda te redovito dolazi svaki dan na naše treninge! Nastupio je i njegov brat Denis no nije se uspio plasirati u finale.