Sportske igre mladih nastavljaju svoje aktivnosti i u Slavonskom Brodu. Tim povodom razgovarali smo s Gabrijelom Crnkovićem, koordinatorom za Slavonski Brod.

"Sportske igre mladih su krenule u svibnju s turnejom radosti koja je održana na korzu s natjecanjima dječaka i djevojčica 2005. godište i mlađi u graničaru i atletici. Tu smo dobili pobjednike koji su svojim zalaganjem ostvarili besplatno putovanje u Split. Nakon toga krenuli smo s prijavama u svim ostalim sportovima na igremladih.org. Prijave traju do 10. lipnja, a riječ je o malom nogometu, dvoranskoj odbojci, odbojci na pijesku, rukometu, tenisu, stolnom tenisu i slično, te kreću iza 10. lipnja. Prvo kreće 11. lipnja rukomet u dvorani Brod, a 20. lipnja prebacujemo se na Klasije s nogometom. 20. lipnja je natjecanje u malom nogometu za 2001. godište i mlađe, te 1998. godište i mlađe. Svi zainteresirani se mogu još prijaviti. 22. lipnja je natjecanje u malom nogometu za 2005. i mlađa godišta, a istog dana će biti natjecanje u odbojci na pijesku i uličnoj košarci. 21. lipnja imamo dvoransku odbojku u OŠ na Koloniji i nakon toga ostaju pojedinačni sportovi poput tenisa i stolnog tenisa", kaže Crnković.
Odaziv djece je velik svake godine, na korzu je bilo oko 28 natjecatelja u graničaru s tim da svaka ekipa broji 10 članova, što znači da je bilo samo 280 njih u graničaru, 100 u atletici, a najviše nam se djece prijavi u malom nogometu.

"Prošle godine su svi Brođani koji su bili u Splitu ostvarili jako dobre rezultate, vratili su se s medaljama i nadam se da će tako biti i ove godine. U Split se putuje na veliko finale u srpnju i kolovozu", rekao je Crnković koji dodaje kako nije samo cilj natjecanje, nego i poticanje djece na rekreaciju i sport.

"Čim završi škola, te natjecanje po klubovima, onda mi krećemo s našim natjecanjima i nakon druženja i zabave najbolji putuju 4 dana u Split s ostalim vršnjacima iz drugih krajeva Hrvatske", kaže.