U petak je započeo Turnir olimpijskih nada u Češkim Račicama. Kako smo već spominjali, ovo je najjače natjecanje na svijetu za mlađe dobne uzraste stoga ga mnogi i popularno nazivaju "neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlađe dobne uzraste".

Posebno ćemo istaknuti predstavnike KKK Olimpik, koji su u dresu Hrvatske reprezentacije postigli dobre i obećavajuće rezultate.

Leona Pavlešin je u utrci kajaka jednosjeda na 1000m sjajno odveslala svoju prvu utrku, osvojila 4. mjesto i siguran plasman u polufinale gdje kasnije osvaja sjajno 6. mjesto. Namjerno smo napisali sjajno, jer treba naglasiti kako je Leona godinu dana mlađa od konkurencije!

Naš dvosjed u sastavu Denis Folvarek-David Aračić nakon 6. mjesta i plasmana u polufinale, u polufinalu osvaja 8. mjesto. Ostavili su dobar dojam na spomenutoj uzrci gdje se prvih 8 dvosjeda "naguralo" u 6 sekundi, za ulazak u A finale im je trebalo 2-3 sekunde, a s obzirom da im je ovo bio debitantski nastup, možemo ga ocijeniti uspješno.

Od ostalih predstavnika Hrvatske reprezentacije nastupio je mladi kajakaš Josip Lenac koji je osvojio 8. mjesto u polufinalu, kajak dvosjed u sastavu Adrian Bužimkić-Samuel Lucić koji su osvojili 9. mjesto u polufinalu, kanu dvoklek u sastavu Rafael Kolundžić-Darko Erceg koji osvaja 9. mjesto u kvalifikacijskoj utrci te se nažalost nisu plasirali u polufinale kao i mlada kajakašica Inga Karakaš koja također osvaja 9. mjesto u kvalifikacijskoj utrci.

Bravo!

Foto: Marko Lipovac/facebook