Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u curlingu odigrava se u Bratislavi, a glavni grad Slovačke poprište je natjecanja zbog činjenice da u Hrvatskoj još uvijek ne postoji profesionalna staza za taj zimski olimpijski sport. Na jedanaestom Prvenstvu Hrvatske nastupa ukupno 11 ekipa, a prošloga vikenda prvi krug odigrale su momčadi. U konkurenciji najboljih hrvatskih curlingaša našle su se i dvije ekipe slavonskobrodskog Curling cluba Legija.

Mlađa momčad, koja nastupa pod imenom Legija 2, bila je znatno uspješnija od svojih starijih klupskih kolega, a ulazak u polufinale izmaknuo im je doslovno za nekoliko centimetara. Naime, Legija 2 je u šest odigranih susreta zabilježila tri pobjede (12:3 protiv Čudnovatog Čunjaša 2, 7:6 protiv Crolinga i 9:4 protiv Legije 1) te tri poraza (od Visa 6:7, Zagreba 2:10 i prve ekipe Čudnovatog čunjaša 2:8). Na ljestvici se zatvorio "krug" od tri momčadi s istim brojem bodova te je o ulasku u polufinale odlučivalo pravilo preciznih polaganja, gdje je zagrebački Vis za nijansu bio uspješniji i uspio izboriti borbu za medalju.

Za Legiju 2 nastupali su Hrvoje Tolić, Miroslav Jurković, Bruno Samardžić, Ante Baus i Vedran Horvat.
Legija 1 ostvarila je jednu pobjedu, 9:8 protiv Čudnovatog čunjaša 2, te pet poraza, što je bilo dovoljno za pretposljednje mjesto, a "fenjer" su prepustili upravo drugoj momčadi "čunjaša". Za Legiju 1 igrali su Dario Sojčić, Zvonimir Lovrić, Tomislav Pitlović, Sjepan Lovrić i Marin Kovačević.

Nakon prvog kruga natjecanja u vodstvu je Curling club Zagreb s maksimalnih 12 bodova. Prvenstvo Hrvatske nastavlja se sredinom travnja kada će medalju pokušati osvojiti ženska ekipa