Brodski ultramaratonac Krešimir Šimić nastupa na 16. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“, koji će se održati od 10. do 14.listopada 2017.

Organizator ultramaratona je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a pokrovitelj Grad Zagreb. Od 2002. godine do danas organiziranjem tradicionalnog memorijalnog događanja nastoji se sačuvati uspomenu na one koje nikada ne smijemo zaboraviti, hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu naše Domovine. Svečanom početku utrke nazočit će Ministar hrvatskih branitelja gospodin Tomo Medved, gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, predsjednik Gradske Skupštine Andrija Mikulić te brojni predstavnici braniteljskih Udruga.

Memorijalna utrka plijeni pozornost svojom osobitošću dužine staze od 344,1 km, kao najduža i najzahtjevnija utrka u ovom dijelu Europe, a trkači je trebaju proći u pet dionica:

1. dionica: Zagreb (Kustošija) – Ivanić Grad 50,6 km
2. dionica: Ivanić Grad – Novska 72 km
3. dionica: Novska – Slavonski Brod 90,5 km
4. dionica: Slavonski Brod – Osijek 84 km

5. dionica: Osijek – Vukovar (Ovčara) 47 km

Riječ je o događanju koje svojom organizacijom, odazivom sudionika i kvalitetom sadržaja plijeni pozornost javnosti, a utrka je izrasla u sportski događaj koji doseže najvišu organizacijsku razinu te je našla mjesto u kalendarima niza nacionalnih sportskih saveza.

Jedan od sudionika ultramaratona je brodski ultramaratonac Krešimir Šimić. Na utrci života, Krešo će u četvrtak stići i u Slavonski Brod te ovom prilikom pozivamo naše sugrađane da na korzu dočekaju našeg ultramaratonca. Krešu će tijekom utrke pratiti članovi brodskog ultramaraton kluba "Mazator", a o samoj utrci Šima nam je rekao: 

"Nakon 257 sati provedenih na cesti kroz trenažni proces proveden unazad četiri mjeseca, 2473 pretrčana kilometra i 211 987 potrošenih kalorija došao je trenutka da s ponosom i strahopoštovanjem prema dužini ultramaratona Zagreb - Vukovar (350 km) mogu reći da ujutro u 10:00 sati startam s prvom etapom istog. Tko sam, što sam?? Samo jedan mali atom čovječanstva koji svojim djelom želi na cesti od Zagreba do Vukovara ostaviti opomenu za budućnost, da nikada ne smijemo odustati od svojih ideala, a prašini zaborava dopustiti da se nasuka na naša sjećanja. Satkan sam od tisuću imena okupljenih oko jednog nadimka "Šima" i sutra će u mom srcu kucati u tisuće srdaca, srca moje obitelji, prijatelja, kolega trkača, akademika, školaraca, hrvatskih branitelja živućih i usnulih... U poniznosti i malenosti želim najaviti svoj nastup na ultramaratonu Zagreb - Vukovar i reći da smo svi mi koji sudjelujemo na bilo koji način na ovoj utrci dio rebra hrabrih ljudi... Koliko god mi bilo teško, neću gledati sat, samo ću raditi isto ono što i on, ići dalje... Hvala mojoj divnoj ekipi kojoj nije bilo teško pristati dio mene 24 sata svih pet dana kao i mojoj žili kucavici u Slavonskom Brodu, mojoj obitelji", rekao je Krešimir Šimić.

Sretno Šima, za nas si ti već pobjednik!