Nakon provedenih kontrolnih mjerenja te ostalih kriterijskih natjecanja, trener reprezentacije Hrvatske Vinko Mijočević je poslao poziv u mladu reprezentaciju Hrvatske za slijedeće sportaše:
1. Josip Lenac, KKK Hrvatska Kostajnica
2. Samuel Lucić, KKK Hrvatska Kostajnica
3. Adrian Bužimkić, KKK Hrvatska Kostajnica
4. Inga Karakaš, KKK Marsonia
5. Darko Erceg, KKK Marsonia
6. David Aračić, KKK Olimpik
7. Denis Folvarek, KKK Olimpik
8. Leona Pavlešin, KKK Olimpik
9. Rafael Kolundžić, KKK Oriolik

S obzirom da je praksa da trener ekipe koja daje najviše sportaša u reprezentaciju Hrvatske ima pravo putovati sa svojim sportašima, tako su kao treneri pozvani Viktorija Mrđenović, trenerica KKK Hrvatska Kostajnica i Marko Lipovac, trener KKK Olimpik jer oba kluba daju po tri sportaša.

Navedeni sportaši će nastupiti na Turniru olimpijskih nada, najjačem natjecanju na svijetu za mlađe dobne uzraste u Češkoj Republici (Račice). S obzirom da za mlađe kategorije ne postoji svjetsko prvenstvo (tek za juniore), spomenuto natjecanje se smatra neslužbenim svjetskim prvenstvom za mlađe dobne uzraste. Inače ovo natjecanje privuče više od 1000 sportaša iz oko 40 država cijeloga svijeta.

Sportaši će na put u četvrtak 14. rujna, a natjecanje započinje u petak 15. rujna te traje sve do 17. rujna. Na rasporedu će biti više od 300 utrka!
Svaki plasman u A finale će biti veliki uspjeh!

S ponosom možemo reći kako naša županija daje najviše sportaša, čak 6 koji su se svojim trudom, radom, zalaganjem i naravno prije svega rezultatima izborili za ovo za njih najveće natjecanje. Iz KKK Olimpik ističu kako su ponosni na vrijedne mlade članove, Leonu Pavlešin koja će u Češkoj nastupati u starijoj kategoriji te će tako biti i jedna od najmlađih suionica natjecanja, a nastupati će u jednosjedu te posada David Aračić-Denis Fovarek koji su u tekućoj sezoni ostvarili veliki napredak, a nastupati će u kajaku dvosjedu.

Puno sreće i uspjeha želimo svima, a na stranicama kajak kanu kluba Olimpik će te moće pratiti rezultate uživo, gdje će biti postavljen i link za live stream.

Izvor: KKK Olimpik