S obzirom da ovakvo natjecanje nikada u povijesti nije održavano u Hrvatskoj, u KKK Olimpik su izuzetno ponosni što će upravo Slavonski Brod biti prvi domaćin, a kajak kanu klub "Olimpik" organizator uz podršku Hrvatskog kajakaškog saveza.

Natjecanje u ergometrima se već dugi niz godina odvija u većini drugih država no u Hrvatskoj nije nikada. Vodstvo našeg kluba te trener mlađih uzrasta ujedno i sportaš Marko Lipovac, došli su na ideju kako bi organizacija ovakvog natjecanja dala mogućnost kajakašima i kanuistima da prije početka sezone provjere svoje kvalitete odnosno rad u pripremnom dijelu godine, ali i podigla razinu sportskih događaja u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji kao i povećanje broja noćenja.

Prvenstvo će se održati u Sportskoj dvorani "Vijuš" u velikoj dvorani u Slavonskom Brodu 13. ožujka 2016. (nedjelja), biti će otvorenog tipa što znači da će pozvani biti i klubovi iz drugih država. Ergometre će osigurati Austrijska firma Weba sport.

Opis natjecanja
Natjecatelji se natječu na 8 međusobno povezanih trenažera koji su priključeni na računalo te putem projektora na video zidu možete pratiti utrke. Utrke su izuzetno zanimljive i atraktivne, a podsjećaju na video igrice. Naime na video zidu su virtualni čamci i onaj sportaš koji najbrže vesla njegov čamac se najbrže kreće i primiče cilju. Utrke će biti na 1000m i na 200m za muškarce (kajak i kanu), a na 500m i 200m za žene. Natjecati će se u kategorijama kadeta, juniora i seniora, a vjerujemo da će i brodska publika imati razloga doći u dvoranu Vijuš i podržati naše kajakaše tim više što bi trebali nastupiti i tri kluba iz naše županije: Olimpik i Marsonia iz Slavonskog Broda te Oriolik iz Slavonskog Kobaša, a ujedno i naš najbolji sportaš, europski prvak Antun Novaković.

Olimpik je tako nastavio iz godine u godinu sa novitetima, nabrojati ćemo samo neke: organizacija Dragon boat utrke, promocija i veslanje kajaka na gradskim bazenima, važno je spomenuti i sudjelovanja u nekim humanitarnim i dobrotvornim akcijama, a iz kluba dodaju kako će i dalje nastaviti raditi u istom smjeru.