Zbog smanjenja troškova kadeti KK Slavonski Brod 1946 odigrali su protiv Splita unaprijed utakmicu iz 14. kola Jedinstvene Hrvatske kadetske lige. Kako su Splićani dan kasnije igrali derbi s Cibonom, onda je na njihov zahtjev unaprijed odigrana ova utakmica. S obzirom na to da su kadeti Splita uz Cedevitu i Cibonu najbolja ekipa u ovom uzrastu u Hrvatskoj koja je godinama već u vrhu, očekivala se njihova pobjeda. To se i dogodilo, premda je konačnih 111:71 malo previsok rezultat budući Brođani svojom igrom nisu zaslužili toliki poraz. Međutim, pred kraj susreta domaći trener Rimac u igru je uveo sve mlađe kadete što su gosti iskoristili te napravili ovu razliku koja nije baš realna.

Treba reći da je i trener kadeta Splita Srđan Subotić vidjevši u kojem smjeru ide utakmica odmarao svoje ključne igrače koji su dan kasnije imali puno važniju utakmicu protiv Cibone u Zagrebu.

Iako su Splićani imali početno vodstvo od 6:0, nakon 5. minuta igre bilo je 14:11 za kadete Slavonskog Broda 1946 koji su nakon prve četvrtine imali zaostatak od 28:22. Međutim, do poluvremena su gosti napravili 56:32 te su tu razliku održavali, a na kraju ju još i povećali na 111:71. Kod Splita je Ante Perkušić ubacio 20, Ivan Perasović 16. a Tonći Lisica 15 koševa.

Imali su kadeti Slavonskog Broda 1946 previše promašenih slobodnih bacanja i to čak 19, dok su izgubili 26 lopti. Osim toga, vrlo rano ostali su bez kapetana Marka Kremera koji je zbog 5. osobnih pogrešaka morao napustiti igru, dok trener Rimac u ovom susretu nije imao Branimira Stankovića i Tomislava Matačića.

U sastavu kadeta Slavonskog Broda 1946 protiv Splita je Luka Špehar postigao 23 koša te je imao 5 dodavanja, 4 skoka, ali i 7 izgubljenih lopti. Do njega je još jedini dvoznamenkasti broj poena i to 18 ubacio Matko Jagar koji je u svoju statistiku ugradio i 7 skokova, ali je imao i 8 promašenih slobodnih bacanja.

Josip Šebalj(KK Slavosnki Brod 1946