Protekli vikend u Varaždinu je održan svjetski kup u Savate assaut boksu.
U vrhunskoj organizaciji savate kluba "Fight club Kovačić" u Varaždinskoj, areni održano je peto izdanje međunarodnog savate turnira!
Iz godine u godinu turnir je sve bolji i masovniji , te je tako od ove godine postao i svjetski kup pod ingerencijom FIS-a- svjetske savate federacije.
Na turniru je nastupilo oko 150 boraca iz Hrvatske; Mađarske, Srbije ,Austrije. . Zbog velikog broja boraca borbe su se odvijale na dva borilišta i potrajale su do kasni u noći. Jan Mikulić je nastupio u kategoriji mlađih kadeta -30 kg  U tri teške borbe Jan pobjeđuje sve protivnike i osvaja prvo mjesto i zlatnu medalju.  Petra Mikulić je nastupila u kategoriji kadetkinja -40kg. . Rutinski i suvereno pobjeđuje i također osvaja prvo mjesto i zlatnu medalju. 

Zlatno odličje u seniorskoj konkurenciji za žene -70 kg ,osvojila je Karmen Galac te najavila svoj kapacitet za velike Europske i Svjetske rezultate ,dok je Matej Lebo u konkurenciji seniora -85 kg osvojio drugo mjesto i srebreno odličje. Obje su članovi brodskog Savate kluba "Jean-Michel Nicolier".