Lovrenčevo u Petrinji

U sklopu „Lovrenčeva u Petrinji“, a u organizaciji KKK „Kupa“ iz Petrinje, u subotu 12. kolovoza 2017. na Gradskom kupalištu održan je tradicionalni međunarodni 16. kup Grada Petrinje u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Voženo je 20 utrka na dionici od 500m u kategorijama škole kajaka, (mlađih) kadeta i (mlađih) juniora. Sportaši Marsonije, u pratnji predsjednika Zdenka Jambrešića, postigli su odlične rezultate osvojivši ukupno 9 medalja, od čega 2 zlatne, 5 srebrnih i 2 brončane, te ekipno 2. mjesto.

Medalje za Klub osvojili su sljedeći sportaši:
Inga Karakaš – zlato (K-1 mlađe juniorke);
Domagoj Babić-Ivan Fran Arar – zlato (K-2 kadeti);
Domagoj Babić – srebro (K-1 kadeti);
Hana Ćerić – srebro (K-1 kadetkinje);
Hana Ćerić-Jana Vuković – srebro (K-2 kadetkinje);
Mateo Karakaš – srebro (C-1 kadeti);
Dora Opačak-Rea Kruljac – srebro (MK-2 mlađe kadetkinje);
Rea Kruljac – bronca (MK-1 mlađe kadetkinje);
Gabriel Babić-Rene Barić – bronca (K-2 juniori).

Zbog kišna vremena, nažalost, nisu održane tri revijalne utrke – tzv. „mix“ utrka mješovitih (muško-ženskih) parova te utrke četveročlanih muških i ženskih posada u kupskim čamcima. Po završetku natjecanja i bogatoga zabavnog programa u organizaciji kluba domaćina, članovi KKK „Marsonia“ prenoćili su u sportskoj dvorani u Petrinji kako bi sljedećega dana sudjelovali u još dva sportska događanja.

Rafting u Pokupskom

13. kolovoza 2017., u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Pokupsko, a u organizaciji KKK „Pokupsko“ i Hrvatskoga kajakaškog saveza, održan je Kup „Pokupsko 2017.“ gdje su se sportaši Marsonije ponovno okitili medaljama (6 zlatnih, 4 srebrne i 3 brončane):

Inga Karakaš – 2 zlata (K-1 mlađe juniorke i K-1 juniorke);
Domagoj Babić – zlato (K-1 kadeti);
Hana Ćerić – zlato (K-1 kadetkinje);
Rene Barić – zlato (K-1 juniori);
Rea Kruljac – zlato (MK-1 mlađe kadetkinje);
Gabriel Babić – srebro (K-1 juniori);
Ivan Fran Arar – srebro (K-1 kadeti);
Dora Opačak– srebro (MK-1 mlađe kadetkinje);
Emanuel Pavlović – srebro (MK-1 škola kajaka);
Adam Akšamović – bronca (K-1 kadeti);
Vili Ćerić – bronca (MK-1 mlađi kadeti);
Karlo Rosandić – bronca (MK-1 škola kajaka).

Nakon Kupa upriličen je i Općinski rafting – 11 kilometara dugi revijalni spust čamcima niz rijeku Kupu (Lijevi Štefanki – Pokupsko) u kojemu su sportaši Marsonije sudjelovali u velikom broju te među prvima stigli na cilj.

Spomenuta tri sportska događaja svjedoče o tome kako je kajak-kanu sport puno više od natjecanja i osvajanja medalja – sport je to koji promovira zajedništvo i potrebu za kvalitetnim međuklupskim i međuljudskim odnosima, a sve to uz boravak u zdravom okruženju uz maksimalno psiho-fizičko zadovoljstvo. 

Izvor: KKK „Marsonia“