Kadeti Košarkaškog kluba Slavonski Brod danas su posljednjem 10. kolu skupine "B" Lige Slavonije i Baranje upisali i 9. pobjedu iz isto toliko odigranih utakmica.  Kadeti trenera Krunoslava Rimca očekivano su svladali Požegu u njihovom Grabriku sa 79:45.

Najveći dobitak na ovom susretu je povratak Stefana Čiče koji nije igrao još od Božićnog turnira u Velikoj Gorici na kojem su Brođani osvojili 2. mjesto budući je prvo nakon preležane gripe dobio i upalu pluća. S obzirom koliko dugo nije trenirao odigrao je sasvim solidno te je s njim Rimac dobio još jednog kvalitetnog igrača. Izostao je samo organizator igre Patrik Suman koji također ima zdravstvenih problema, dok je susret s kadetima Požege odlično iskoristio centar David Nuspahić, a svoj ogromni potencijal još je jednom potvrdio 14. godišnji Sandro Rašić koji se ravnopravno nosi sa starijim momcima od sebe.

Najbolji strijelci kod kadeta Slavonskog Broda bili su: Egon Ruhek sa 17, David Nuspahić sa 14 te Tino Šebalj i Sandro Rašić svaki s 12 poena. Slavonskobrodskim kadetima prije Lige za prvaka ostala je još samo zaostala utakmica u Đakovu protiv Sedam s kojim će igrati u Ligi za prvaka te će se bodovi iz odgođene utakmice prenijeti u to novo natjecanje.

KK „POŽEGA“ - KK „SLAVONSKI BROD“ 45:79 (16:15, 10:24, 9:18, 10:22)

Suci: Boris Knez (Požega) i Luka Pongračić (Slavonski Brod)

Dvorana „Grabrik“, gledatelja: 50

KK SLAVONSKI BROD: Blažević 5, Tomić 5, Marijić 2 (2-4), Rašić 12, Ruhek 17 (0-1), Stojsavljević 1 (1-2), Grgić, Čiča 7 (1-1), Nuspahić 14 (0-1), Marinčić 4, Šebalj 12 (3-3). TRENER: Krunoslav Rimac