Danas je u Dvorani Vijuš odigran susret posljednjeg kola košarkaške Lige za prvaka Slavonije i Baranje u konkurenciji kadeta igrača rođenih 1999. godine i mlađih. Vukovarci su već imali osigurano prvo mjesto i igralo se samo za prestiž, a slavili su gosti rezultatom 70:66. I prije dvije godine, ove dvije ekipe nastupale su za mlađe kadete, a poredak je bio isti, Vukovarci su tada otišli do završnice na kojoj su bili četvrti. Treba napomenuti da za Vukovar nisu igrali Brocić i Matijević, dok se izostanak kapetana Egona Ruheka i Filipa Blaževića za kadete Slavonskog Broda nije mogao nadomjestiti.

Nakon prve četvrtine bilo 20:19 za domaće koji su na poluvremenu imali vodstvo od 41:37. U nastavku su obje ekipe pale sa snagom što je dovelo do pogrešaka i promašenih šuteva. Uoči posljednje četvrtine mladi Brođani imali su vodstvo od 57:55, ali onda dugo nisu postigli koš što protivnik kažnjava i stvara malu razliku.

Dvije minute prije kraja Marinčić smanjuje prednost gostiju na 61:62, a minutu prije kraja Suman polaže za 63:62. Činilo se da će ekipa trenera Rimca slaviti pobjedu, a onda je Bjelanović mirno na drugoj strani iz oba pogođena slobodna bacanja Vukovarce doveo u prednost od 64:63. Pokušaj Rašića za domaće da triom donese pobjedu nije bio uspješan, dok je na drugoj strani sada Bobinac nakon prekršaja na njemu realizirao oba slobodna bacanja za 66:63. Kadeti Krunoslava Rimca krenuli su napad kako bi tricom izborili produžetak, a onda je Suman pogriješio u dodavanju što je Kajba nad kojim je bio prekršaj iskoristio za nova 2 pogođena slobodna bacanja.

U pobjedničkoj ekipi odličan dojam ponovo je ostavio sjajni kapetan Patrik Bjelanović koji je postigao 27 koševa. Do njega je vrlo korisni Tomislav Bobinac ubacio 21, a povratnik nakon ozljede Dominik Kajba 12 poena. Kod kadeta Slavonskog Broda najučinkovitiji je bio Tino Šebalj s 26 koševa, dok je uz njega jedini dvoznamenkasti broj poena i to 15 ubacio Stefano Čiča. Za obje ekipe sada slijedi priprema kako bi na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske pokušali izboriti plasman na završni turnir među 4 najbolje ekipe u svom godištu u Hrvatskoj.

KK „SLAVONSKI BROD“ – HKK „VUKOVAR“ 66:70 (20:19, 21:18, 16:18, 9:15)

Dvorana Vijuš. Gledatelja 150.

Suci: Tomislav Katić i Matej Grubišić (oba Slavonski Brod)

KK „SLAVONSKI BROD“: Blažević - , Rašić 8 (1-2), Tomić - , Marijić 8, Suman 5 (1-2), Ruhek - , Grgić - , Marinčić 4 (2-2), Stojsavljević 0, Čiča 15, Nuspahić - , Šebalj 26 (3-4). TRENER: Krunoslav Rimac