U dvorani Vijuš ovih se dana održavaju poluzavršnice Prvenstva Hrvatske u košarci za kadete i kadetkinje, igrače i igračice rođene 1999. godine i mlađe. Kadetski turnir organizira KK "Slavonski Brod 1946" koji će biti domaćin skupine „A“ od srijede, 13. pa sve do nedjelje 17. svibnja. Nastupa 5 klubova koji su to pravo izborili kroz svoja natjecanja po regijama. Igra se sustavom svatko sa svakim s tim da je svako kolo jedna ekipa slobodna.

U 1. kolu u srijedu, 13. svibnja se od 18 sati u dvorani Vijuš sastaju Cibona i Vindija iz Varaždina, dok je nakon tog susreta u 19,30 svečano otvorenje. Nakon njih u 20 sati igrat će kadeti Slavonskog Broda 1946 koji se sastaju protiv prošlogodišnjih kadetskih prvaka Hrvatske, ekipe Splita. U četvrtak, 14. svibnja je prema mnogima od 18 sati u 2. kolu dvoboj dvije najjače ekipe na ovoj poluzavršnici između Cibone i Splita, dok se nakon njih od 20 sastaju Kvarner iz Rijeke i Vindija. Prema tome u 2. kolu će kadeti Krunoslava Rimca u četvrtak odmarati te se pripremati za petak, 15. svibnja kada se od 17 sati u 3. kolu u dvorani Vijuš sastaju sa Cibonom. Zbog zauzetosti dvorane Vijuš u subotu, 16. svibnja u kojoj je turniru u kick-boksu, kompletno 4. kolo igrat će se u dvorani u Garčinu koja zadovoljava uvjete igranja koja nalaže HKS prema svim propozicijama. Tako će u Garčinu Brođani od 18 sati odmjeriti snage s riječkim Kvarnerom, dok se u nedjelju, 17. svibnja u posljednjem 5. kolu od 10 sati u dvorani na Vijušu sastaju s varaždinskim Vindijem.

Realno su Cibona i Split dvije najjače ekipe koje bi trebale proći na završnicu, dok će se kadeti Slavonskog Broda 1946 s Kvarnerom i Vindijem boriti za 3. mjesto. Izdvojimo da će ljubitelji košarke u redovima Cibone vidjeti 212 cm visokog Krešimira Nikića koji je uz Antonija Jularića i Otona Jankovića u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske. Ova generacija Cibone je prije dvije godine u Vukovaru bila prvak Hrvatske među mlađim kadetima, dok je Jularić izabran za najboljeg igrača. Osim toga u sastavu trenera Josefa Dulibića su i 2 igrača čiji su roditelji rođeni u Slavonskom Brodu te će tako Lucijan Matanović i Josip Begić u dvorani Vijuš imati podršku mnogobrojne rodbine. Vrlo dobar je Split koji u svom sastavu ima reprezentativce: Omrčena, Šunjića i Vrgoča, a tu je još i Rebić. Kvarner ima: Klasnića i reprezentativca Vucića te najboljeg igrača Ferenčića, dok je Vindija nepoznanica.

Trener Brođana Krunoslav Rimac na ovoj poluzavršnici računat će na: reprezentativca Tina Šebalja, Matu Marijića, Stefana Čiču, Patrika Sumana, Franju Marinčića, Filipa Blaževića, Svana Stojsavljevića, Sandra Rašića, Filipa Tomića, Juru Grgića i Davida Nuspahića. Prema tome ljubitelji košarke u Slavonskom Brodu u narednih 5 dana moći će uživati u dobroj košarci te se uvjeriti što Hrvatska ima u mlađim uzrasnim kategorijama, dok bi pojedini igrači u budućnosti mogli napraviti lijepe igračke karijere.