Gabrijel Veočić iz boksačkog kluba Brod, jedna je od najvećih nada hrvatskog boksa, a 2017. godinu zapamtit će po izuzetnim sportskim postignućima, kako u Hrvatskoj, tako i van njezinih granica. S obzirom na to da mu je trener njegov otac Pero Veočić, također uspješni brodski boksač, Gabrijel je naslijedio veliki talent kojeg iz godine u godinu razvija svakodnevnim treniranjem. 

Šesnaestogodišnji Gabrijel u ovoj je godini u dvadeset mečeva zabilježio 19 pobjeda, a ona jedna koja mu je nedostajala da učinak bude stopostotni je srebro na Europskom prvenstvu koje se održavalo u rujnu, a domaćin mu je bila Bugarska. Na prvenstvu je nizao pobjedu za pobjedom, a zaustavio ga nije ni aktualni europski prvak, Rus Nikita. No u finalu, u kojem mu je protivnik bio Bugarin Danijel Lyubenova, ujedno i domaćin, sami sudci mu nisu bili naklonjeniji te je tako Gabrijelu zlato izmaklo u vrlo izjednačenoj borbi koja je ipak pokazivala veću spremnost Gabrijela nego Bugarina. Gabrijel je i u ovoj borbi dokazao da je u rangu trenutno najboljih mladih boksača u kategoriji do 75kg.
Osvajavši turnir za turnirom u Hrvatskoj, a u travnju i po peti put obranivši naslov državnog prvaka na turniru u Zadru, njegov su se trud i rad isplatiti, a glas se o mladom boksaču proširio i izvan granica naše države. Tako je ove godine nastupio, osim u Bugarskoj, na još pet međunarodnih turnira: u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj te na dva koja su se održavala u Hrvatskoj: Osijek i Zagreb Openu. Sa svakog od ovih turnira Gabrijel se vratio sa zlatnim odličjem, ali i peharima za najboljeg boksača turnira.

Zaključno s ovakvim sjajnim rezultatima, u Puli je na boksačkoj reviji „PULSKI VELIKANI RINGA“, 16. prosinca njemu i njegovom ocu boksački klub Pula uručio posebno priznanje za doprinos boksu u 2017. godini.

Uspješnu sportsku 2017. godinu Gabrijel će pamtiti po velikim sportskim uspjesima, ali i časti da bude prezenter na proglašenju najboljih sportaša Hrvatske kojeg svake godine organiziraju Sportske novosti i u kojem sudjeluje preko tristo sportskih novinara. Tako je Gabrijel imao čast da kao mlada velika nada hrvatskog sporta uruči nagradu najboljoj momčadi Hrvatske u 2017. godini.
Nama ostaje da Gabrijelu i njegovom ocu zaželimo uspješnu 2018. godinu, ali i sve naredne, s nadom da će možda jednom, umjesto prezentera, i sam biti dobitnik nagrade za najboljeg sportaša Hrvatske. 

Piše: Matea Čelebija