Nedavno osnovani Košarkaški klub Nova Gradiška nakon uspješne organizacije Memorijala „Đorđe Radosavljević“ sada je bio domaćin 1. Novogodišnjeg turnira za mlađe kadete, igrače rođene 2003. godine i mlađe.

Na ovom turniru okupilo se 6 klubova iz: Zagreba, Tuzle, Bosanske Gradiške, Nove Topole, Aleksandrovca i Nove Gradiške. Prema svim rezultatima daleko najbolja ekipa na ovom turniru bila je Igokea iz Aleksandrovca koja je zabilježila sve 4 uvjerljive pobjede pa tako i onu u finalu protiv Cibone sa 68:31. Prije toga u polufinalu su mlađi kadeti ABA ligaša iz Aleksandrovca s 57:23 nadigrali GBA Top basket iz Bosanske Gradiške i Nove Topole. Oni su dan ranije u grupi s 88:53 pobijedili zagrebački Rudeš i u drugoj utakmici sa 70:56 domaćina Novu Gradišku. Do finala se Cibona probila s pobjedama u skupini protiv GBA Top basketa s 51:43, dok su igrači trenera Ivana Tomasa u drugom dvoboju s minimalnih 52:51 bili bolji i od Lionsa iz Tuzle. Do finala ih je vodio polufinalni susret u kojem su mladi Cibonaši sa 49:40 u zagrebačkom dvoboju svladali Rudeš. S obzirom da je Cibona došla sa samo 2 igrača koji su 2003. godište, onda je za njih plasman u finale bio maksimum koji su ostvarili na 1. Novogodišnjem turniru u Novoj Gradiški.

Prvo ime ne samo finalne utakmice, već i cijelog turnira bio je Dejan Pavlović koji je postigao 25 koševa, dok je do njega Vuk Bošković ubacio 12 poena. Jedini kod Cibone koji je imao dvoznamenkasti učinak bio je Lovro Hajdinović koji je postigao 16 koševa. Organizatori oko izbora najboljeg MVP igrača turnira nisu imali težak zadatak budući su svi treneri jednoglasno odlučili da je Dejan Pavlović iz Igokee pokazao najviše, dok je on sa 104 koša u 4 utakmice i s prosjekom od 26 ubačaja po svakom susretu najučinkovitiji strijelac. On je ujedno i član mlađe kadetske reprezentacije Srbije do 13. godina. Pavlović je prema očekivanju uz suigrača Vuka Boškovića izabran u petorku turnira zajedno s Lovrom Hajdinovićem iz Cibone, Lukom Mirnićem iz GBA Top basketa i članom Cedevite Lukom Krajnovićem koji je u 2004. godištu među najboljim igračima u Hrvatskoj, dok je na ovom turniru nastupao za Novu Gradišku. Mladom Krajnoviću je otac Brođanin, a majka iz novogradiškog kraja te je on u 3 utakmice ukupno postigao 51 koš što je točno 17 po svakom susretu. U dvoboju za 3. mjesto je GBA Top basket sa 40:31 bio bolji od Rudeša, dok je Nova Gradiška u utakmici za 5. mjesto s 57:36 nadigrala Lions iz Tuzle.

Održano je natjecanja i u tricama u kojima je najprecizniji bio Luka Bunjevac iz Rudeša. Tako se Košarkaški klub Nova Gradiška još jednom potvrdio kao odličan organizator još jednog lijepog sportskog događaja koji je od svih sudionika dobio najviše ocjene. 

Izvor. Josip Šebalj/FB