Na povratku iz Bugarske gdje su bili na kondicijskim pripremama, Hrvatska plivačka reprezentacija došla je  u Slavonski Brod, a ugostio ih je Plivački klub "Marsonia". .

Velika je čast i veliki trenutak za mene kao trenera i kineziologa biti nazočan na treningu reprezentacije koja je došla iz Bugarske gdje su u tjedan dana odradli četrdeset sati treninga!
Na današnjem treningu vidio sam neke od vježbi koje i mi primijenjujemo i to je iskustvo koje je zasigurno vrijedno za daljni rad. Na treningu su bili i naši plivači koji su upijali i gledali reprezentativce, a o njihovom dolasku priča se već tjednima
, rekao je Ivan Bilić, trener u PK Marsonia. 

Pred hrvatskim plivačima je Europsko prvenstvo u Londonu, na kojem će probati "uhvatiti" A normu koja osigurava nastup na Olimpijskim igrama u Riju. 

- Počašćena sam jer dugi niz godina surađujem s Perom Kuterovcem i odlična je ideja bila posjetiti njegov rodni grad i kompleks bazena. Drago mi je da se razvijate i da ćete se još razvijati i bit će mi drago da poslije svoje plivačke karijere, kao trener, posjetim ovaj kompleks.

Nakon napornih treninga u Bugarskoj, gdje se plivalo i preko sto kilometara sveukupno, moram reći da nije teško putovati kad ste profesionalac, ali sve olakšaju ljudi kao što je Pero Kuterovac. Dobro se radilo, dobro se treniralo i glavni nam je cilj Europsko prvenstvo u Londonu. Cilj je približiti se ili isplivati A norme za Rio de Janeiro i predstaviti Hrvatsku i što boljem svjetlu. Ostalo nam je 4 i pol tjedna do prvenstva, u tom vremenu treba još trenirati i nadam se da će sve skupa dobro proći.

Još uvijek nemamo A normu, velika su očekivanja od nas, ali mi ćemo dati sve od sebe da isplivamo te norme i to bi za mene značile četvrte Olimpijske igre. Ako ne budu – sve je to dio života.
Kad je čovjek stariji, sve gleda nekako drugačije. Gleda unatrag kako je radio, što je ostvario, koliko je sebe dao na treningu. Prvo treba vidjeti što će nam donijeti EP u Londonu, a onda ćemo dalje. Upravo je u Londonu konkurencija izuzetno jaka, olimpijska je godina, dolaze nove plivačice i bit će teško borit se s takvom konkurencijom
, rekla je Sanja Jovanović, hrvatska reprezentativka u plivanju. 

I Mario Todorović je oduševljen brodskim bazenima.

- Prije svega moram se zahvaliti na pozivu, jako sam sretan što sam u Slavonskom Brodu i što imamo mogućnost raditi trening ovdje. Iznenađen sam kompleksom bazena koji je jako jednostavan, ništa glomazno. Drago mi je da i gradovi po Hrvatskoj dobivaju bazene, da se razvija plivanje u našoj zemlji i da kreće sve prema nekom boljem svjetlu.

Treninzi u Bugarskoj za mene nisu nove, bile su teške, ali su dobro odrađene i po pitanju teretane i vode i sve to treba primijeniti na natjecanjima i dobro odraditi EP.
Želja mi je ispuniti A normu i ne želim ponoviti što je bilo za London. Rezultat je taj koji određuje i dat ću sve od sebe, plivat ću 50 kraul, 100 i 50 delfin. Najviše očekujem na 50 kraul, gdje sam najbliže normi, ali pokušat ću i oborit svoj rekord.
Najvažnije mi je EP, a Rio dolazi kasnije. Želimo sve odraditi dobro da se ponovi 2008. godina
, rekao je Mario Todorović, hrvatski reprezentativac.

Uz brodske entuzijaste Zdravka Aladrovića i Dragana Klema, jedan od najzaslužnijih za stvaranje Plivačkog kluba Marsonija je je i Pero Kuterovac, koji je odmah po pozivu savjetima uskočio i pomogao u nastajanju kluba. 

- Iako nemam puno vremena jer u ovoj godini imamo preko 260 dana priprema jer je olimpijska godina, drago mi je da sam uspio dovesti reprezentaciju u Brod. Nisam ih trebao nagovarati, svi su rado došli u Brod, a već sutra imamo natjecanje u Zagrebu.
Htio sam ekipi pokazati prekrasan bazen i teretanu, a želim dovesti reprezentaciju, kao i vaterpolo reprezentaciju gdje sam trener, doći ovdje na trening jer je i teretana odlična. Na ovaj način želim dati doprinos svome gradu kojeg volim. Zasad je ovo jako težak i naporan tempo, a kad se odmorim, pokušat ću više od sebe dati kolegama iz plivačkog i vaterpolo kluba.

London je nama primarni cilj jer su sposobni ući u finale i boriti se za finale. Na Olimpijadi je konkurencija velika, očekivanja su polufinale i osobni rekordi. Tri smo tjedna bili na visinskim pripremama koje su odrađene maksimalno i nije bilo problema sa zdravljem, što je u vrhunskom sportu najvažnije.

Očekujem da ćemo uspjeti složiti štafetu 4x100 mještovito, da će Sanja i Mario odraditi svoje i za sobom povući mlade plivače eventualno u štafeti za Olimpijadu, što bi trebalo biti motivacija. Europske igre u Londonu počinju 16. svibnja, i taman smo dozirali pripreme da padnu od 28. do 36. dana. Imamo završni dio – sve posložiti i dobro se odmoriti.

Kad govorimo o Riju – imamo 10 odnosno 11 tjedana gdje se može napraviti još jedan ciklus. Razni su pristupi planiranju i programiranju treninga. Sve je to već viđeno, svatko radi na svoj način, a 11 tjedana je već isprobano i sigurno se može dobro odraditi. Od Maria i Sanje se očekuje najviše, oni su vrh, a nakon Olimpijade bi trebali lagano u mirovinu. Nadam se da će raditi kao treneri, da će se Mario vratiti na Korčulu gdje će podići plivanje i vaterpolo. Raduje me da sve više gradova ima bazene, a samo u Brodu ima 150 djece koja treniraju plivanje. Možda je upravo među njima novi Mario Todorović, rekao je Pero Kuterovac, kondicijski trener plivačke reprezentacije.