Bilo je pitanje vremena kada će gradski bazeni u Slavonskom Brodu nabaviti kemikaliju koja "markira" zločeste plivače koji uriniraju u bazen. Naime, uriniranje je jedan od najvećih problema bazena, jer dio ljudi zazire od kupanja, upravo iz ovog razloga, dok je na drugom mjestu snažan miris klora. Da je tome tako, svjedoče i WC-i na gradskim bazenima koji su gotovo novi i godinu i pol nakon otvorenja, jer ih u biti nitko ni ne koristi. 

No, kako u biti djeluje marker. Ukoliko se neka osoba pomokri u bazenu, kemikalija djeluje na amonijak koji se nalazi u urinu i u spoju stvara zagasitu ljubičastu boju koja se širi od tijela kupača, a širi se dovoljno brzo da nitko ne može idovoljno brzo otplivati iz "markera". 

Za ovakve prekršaje prema Zakonu o sportu čl. 1.4. pripisana je kazna od 500,00 kuna, no svakom pružatelju usluga ostavljen je na mogućnost određeni kompenzacijski plan, da ukoliko nestašni plivač nema dovoljno novaca, mogu sami odrediti adekvatnu kaznu u naturi. 

Koliko smo saznali na našim gradskim bazenima odlučili su se za slikanje prijestupnika i stvaranje baze podataka o takvim ljudima. Registar će biti dostupan na prijemnom pultu gradskih bazena.