Gradonačelnik Mirko Duspara jučer je održao sastanak s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom te članom Izvršnog odbora HNS-a Dubravkom Galovićem na kojem se razgovaralo o uređenju stadiona kraj Save.

Kako je istaknuo gradonačelnik, Grad Slavonski Brod posljednjih nekoliko godina sustavno ulaže sredstva u uređenje ovog sportskog objekta. Tako su nedavno započeli radovi na uređenju postojećih tribina na stadionu u vrijednosti od 440.860,00 kuna, a projektom je obuhvaćeno i postavljanje novih sjedala za gledatelje, izrada tunela za izlazak igrača na teren, montiranje novih kućica za rezervne igrače i delegate te ugradnja novog pulta u VIP loži. Također, sanirat će se i oštećenja na postojećoj podlozi tribina, prilazna stepeništa te će se urediti postojeća metalna ograda. Tijekom protekle godine obavljeni su i radovi na postavljanju nove vanjske ograde oko zapadnog dijela igrališta vrijedni 593.551,25 kuna, a Grad je tijekom 2015. godine financirao i izgradnju nove nadstrešnice iznad tribina, uređenje sanitarnih čvorova, garderoba, postavljanje dijela fasade te obnovu kotlovnice.

Kako bi se omogućili još kvalitetniji uvjeti na ovom gradskom stadionu, na održanom sastanku dogovoreno je kako će HNS dostaviti podatke o procjeni financijskih sredstava koja su potrebna za radove na uređenju travnjaka u skladu sa HNS-ovim standardima. Riječ je o radovima koje bi zajedno financirali Grad i HNS, a za koje je Grad već pripremio projektnu dokumentaciju.

Izvor: Grad Slavonski Brod