Nedugo nakon što smo objavili članak i apel predsjednika Boskačkog kluba Brod Pere Veočića pod naslovom "Prvi u državi, treći u Europi, a u Slavonskom Brodu im okrenuli leđa", stigla je reakcija iz Grada Slavonskog Broda koju prenosimo u cijelosti.

„Otvoreno pismo predsjednika jednog slavonskobrodskog boksačkog kluba, koje su danas prenijeli lokalni web portali, na žalost, epilog je višemjesečnog neslaganja triju boksačkih klubova oko zajedničkog korištenja prostora u vlasništvu Grada Slavonskog Broda. Naime, Grad je još 2012. godine dao brodskim klubovima na raspolaganje prostor za boksače u dvorani „Vijuš“. Na ovaj način nastojalo se dodatno pomoći klubovima uz redovna sredstva za rad koja im Grad svake godine dodjeljuje putem Zajednice sportskih udruga.

Međutim, početkom ove godine došlo je do nesuglasica po ovom pitanju između tri slavonskobrodska boksačka kluba. Naime, na redovni natječaj Grada za korištenje gradskih prostora javio se samo Boksački klub „Radnički“. Obzirom da su boksački klubovi „Brod“ i „Posavina kuna“ te Kickboxing klub „Tigar Brod“ zatražili korištenje gradskog prostora naknadno i mimo natječaja, uz suglasnost gradonačelnika također im je dodijeljen na korištenje prostor u dvorani „Vijuš“ upravo kako bi svim sportašima omogućili jednaki uvjeti za rad i bavljenje sportom.

Unatoč svih nastojanjima Gradske uprave te višemjesečnim razgovorima i sastancima s čelnicima ovih brodskih klubova, oni do danas nisu uspjeli dogovoriti raspored korištenja zajedničkog gradskog prostora. Gradska uprava je u svibnju ove godine inicirala i održala radni sastanak s čelnim ljudima Hrvatskog boksačkog saveza te predstavnicima boksačkih klubova „Radnički“, „Brod“ i „Posavina kuna“ upravo na temu uspostavljanja bolje suradnje klubova. Na sastanku je tada ponovno predstavljen prijedlog rasporeda korištenja dvorane za boks kojim su omogućeni jednaki uvjeti rada svim trima klubovima, a predstavnici Boksačkog saveza su naglasili da pitanja poput zajedničkog korištenja gradskog prostora ne smiju biti razlog prijepora među sportašima.

Obzirom na posljednja događanja, Grad Slavonski Brod ovim putem ponovno javno poziva čelne ljude triju boksačkih klubova na sastanak na kojem će konačno riješiti ovaj problem. Ukoliko se gradske odluke i dalje ne budu poštivale Grad će temeljem odredbi Statuta Zajednice sportskih udruga biti primoran raskinuti postojeće ugovore i sankcionirati klubove koji onemogućuju zajedničko korištenje gradskog prostora", stoji u dopisu kojeg smo dobili iz Grada Slavonskog Broda.