Hrvatski reprezentativac Gabrijel Veočić 2017. godinu obilježio je pobjedama i velikim uspjesima na međunarodnim natjecanjima, a istim je žarom započeo i novu 2018. Jedan od noviteta je i taj da je Gabrijel u novoj godini promijenio i uzrasnu dob te se sada natječe među mlađim seniorima od 17 do 18 godina te boksa tri runde u trajanju svake po tri minute. No, unatoč promjenama, Gabrijel i dalje ostvaruje uspjehe na turnirima.
Prošli je tjedan ovaj perspektivni boksač nastupio na jakom međunarodnom turniru Alexey Youkov u Bjelorusiji u olimpijskoj kategoriji do 75 kg. Natjecanje se održavalo tijekom četiri dana-od 20. do 24. veljače.
Na turniru je nastupilo preko 200 boksača iz regije, uključujući i one vrlo jake, naročito iz redova Bjelorusije, Azerbejdžana, Georgije i drugih. Gabrijel je u prvom kolu pobijedio Bjelorusa Fedarovicha Siarheija s 5:0, a u sljedećoj borbi protiv Kolba Gransola iz Minska također je odnio pobjedu s 5:0. U finalu je Gabrijel trebao boksati s lošijim boksačem nego što su bili u prva dva kola, no zbog isteka vize na dan finala, ali i manjka vremena da se stigne do aviona i uputi kući, bio mu je onemogućen nastup. Problem samog smještaja i putovanja bio je u tome što se turnir održao u manjem bjeloruskom gradu Golemi koji je od aerodroma u Minsku udaljen puna tri sata vožnje.
Na koncu, trener Pero Veočić zadovoljan je nastupom jer je Gabrijel pobijedio dva najbolja boksača na turniru. Također treba istaknuti kako je Boksački klub Brod nastupio i na Međunarodnom turniru u Mađarskoj u gradu Kapošvar 24. i 25. veljače na kojem su Ivan Čengić i Leon Majstorić osvojili brončane, a Marko Peić zlatnu medalju. 

Matea Čelebija