Brojne ljubitelje sporta, posebice boksa, obradovala je vijest proteklog vikenda kako je mladi boksač Gabrijel Veočić osvojio juniorsku broncu na Europskom prvenstvu u Mađarskoj. Odigrao je tri meča, gdje je ostvario dvije pobjede i jedan poraz. Tek mu je 15 godina, a već se okitio broncom, kao najmlađi junior u hrvatskoj boksačkoj reprezentaciji. Odličan povod za razgovor.

Prije svega, Gabrijele, čestitke na osdvojenoj bronci, kakvi su prvi utisci nakon prvenstva, sada kada se sve sleglo, kako ocjenjuješ prvenstvo?
"Hvala na čestitkama. Nama je tamo bilo super, imali smo dosta treninga, morao sam paziti na kilažu, pa smo prije meča imali treninge. Imao sam tri meča, u dva sam pobijedio, odnosno u jednom protiv Izraelca 3:0, a u drugom meču protiv domaćina Mađara 2:1. Boksao sam protiv Škota i izgubio 2:1."

Jesi zadovoljan sa svojim nastupom?
"Mogao sam i bolje, uvijek može bolje, trebam još raditi na sebi, trener kaže da sam još dosta mlad."

Zanimljivo je tvoj otac i izbornik reprezentacije, vjerujemo da ti je onda lakše trenirati ili je možda suprotno?
"Lakše je dok je on tu, trener mi kaže koju trebma tehniku odraditi, poslušam ga i odradim sve. Na taj način dobijem mečeve, odnosno pobijedim."

Trener je rekao da si čak bio bolji u zadnjem meču, ali nisi imao sreće.
"Trener je rekao da sam trebao pobijediti protiv Škota, ali nisam imao sreće, no nisam bio ni toliko spreman. Suđenem nisam baš bio zadovoljan. Škot me u trećoj rundi gurnuo na pod s dvije ruke, pao sam na koljena, ali je sudac odbrojavao, nemam pojma zašto je to učinio. Bunili su se treneri, ali se sudačka odluka ne može povući."

Tek si svježi u juniorskoj kategoriji, dosta si uspješan bio među kadetima, što bi izdvojio kao najveći uspjeh?
"Prva godina mi je u juniorima. A što se tiče kadetske karijere, dva puta sam bio na Europskom prvenstvu s reprezentacijom, no nažalost, svaki puta me zahvatio europski prvak u prvom kolu, tako da nisam ništa mogao napraviti, ali to je nekako najveći uspjeh."

Koliko se dugo baviš boksom i zašto uooće boks?
"Od 7. godine treniram, to je već sada 7-8 godina. Svidio mi se boks dok ga je tata trenirao, tako da sam i ja krenuo njegovim stopama."

Što slijedi nakon Europskog prvenstva?
"Sada ćemo imati neke turnire, pa ćemo se pripremati za državno prvenstvo na početku sljedeće godine, no prvo malo odmaramo. U pitanju je više psihički odmor, jer smo imali jake pripreme za ovo prvenstvo, imali smo dva ili tri treninga dnevno."