Ovog tjedna u mađarskom gradu Kaposvaru održano je  Europsko prvenstvo za juniore u boksu, a nastupilo je 240 boksača iz 35 zemalja. U hrvatskoj reprezentacija bila su čak tri Brođana i to Gabrijel Veočić do 63 kg, Marko Peić do 80 kg i Izbornik nacionalne vrste Pero Veočić, ujedno i trener BK Brod. 
Marko Peić u svom prvome reprezentativnom nastupu borio se sa Bjelorusom Andrexeu Vadzim i u neizvjesnoj borbi izgubio na bodove.
Gabrijel Veočić je u prvoj borbi dominirao nad Izraelcem Rabeehom Kinanijem i zasluženo slavio na bodove. U drugom meću čekao ga je domaćin Mađar Adriana Orbana, a u hrvatskom taboru znali su da moraju biti puno bolji kako bi pobijedili domaćina. Stožer reprezentacije odradio je sjajnu taktiku i Mađara su deklasirali već početkom druge runde, a na kraju je Gabrijel zasluženo slavio na bodove te postigao najveći pojedinačni uspjeh u povijesti boksa u našem gradu. Gabrijel je u uzbudljivom polufinalu u sudačkom odlukom izgubio od Škota Samuela Hicklya.

Gabrijel je bio najmlađi u svom uzrastu junior, jer je tek ove godine prešao iz kadeta u juniore. Europska medalja oko vrata a tek mu je 15 godina! Hrvatska reprezentacija postigla je sjajan rezultat na vrlo jakom Evropskom prvenstvu gdje su osvojili: prvo mjesto Josip Biletić (Zadar), treće mjesto Gabrijel Veočić (Slavonski Brod) i peto mjesto Bruno Gajić (Osijek).

Izvor: BK Brod