Proteklog vikenda u Vrbasu (Srbija), održano je kontrolno natjecanje, a u jakoj konkurenciji nastupilo je 80 boksača iz 17 zemalja, a naš Brođanin i hrvatski reprezentativac Gabrijel Veočić osvojio je 1. mjesto u srednjoj kategoriji.
Turnir nam je bio odlična provjera za predstojeće europsko prvenstvo koje se 17. rujna održava u Albeni (Bugarska). Kako ističe Pero Veočić,detektirali su na kojim stvarima moraju još raditi do europskog prvenstva, snaga i izdržljivost su na dobroj razini, no ono na čemu mogu još poraditi su boksački osjećaj za borbom i mekoća.
Na tome će intenzivno raditi kroz sparinge, putovat će u Zagreb, Rijeku i Osijek, jer na žalost službeni natjecanja do 17. rujna vise nema.
Mijenjat će sparing partnere kako bi se mogli adaptirati na sve moguće stilove boksača s kojim se Gabrijel Veočić može susreti na europskom prvenstvu.

- Na turniru me vodio moj otac Pero Veočić koji je i izbornik reprezentacije, u prvom kolu sam bio slobodan u drugom kolu sa lakoćom pobjeđujem reprezentativca iz Slovačke Marina Ruzička s rezultatom 5:0, (svi bodovni suci njih 5 da li su mi pobjedu), u finalnoj borbi boksao sam s Mađarem David Koczian koji je u polufinalnoj borbi pobijedio reprezentativca iz Grčke s 4:1.
Podcijenio sam Mađara i želio sam ga pobijediti nokautom, prekidom, pa sam borbu usilio, a Mađar je spašavao glavu s nepravilnim saginjanjem, na kraju pobjeđujem ga isto s rezultatom 5:0, gdje i Mađarski sudac mi boduje i daje cistu pobjedu.
Zadovoljan sam turnirom i općenito boksom u ovoj 2017 godini jer imam skor 12 mečeva i isto toliko pobjeda, proglašen sam na državnom prvenstvu najboljim boksačem, sada trebam to zaokružit s europskom medaljom, prošle godine sam osvojio treće mjesto, ove godine želim sjajniju medalju,
rekao je Gabrijel Veočić.