Brodski boksač Gabrijel Veočić član BK Brod, osvojio je brončanu medalju u srednjoj kategoriji na Europskom prvenstvu, koje se održalo u Bugarskoj (od 1. do 11.rujna).
Podsjećmo da je Gabrijelu ovo vec treća Europska medalja (2016,2017 i 2019). U iznimnoj jakoj konkurenciji ove olimpijske discipline nastupilo je 339 boksaca iz 37 zemalja.
Medalju je izborio pobjedivsi u prvom kolu Engleza Toward Daniela, u drogom kolu Armenca Hovhannisyan Rafayela koji je osvojio 5 mjesto na svjetskom prvenstvu, a u četvrtfinalu jednoglasnom odlukom sudaca pobjeđuje Bevan Taylora iz Wales i osvaja brončanu medalju.
U polufinalu odmjerio je snagu s europskim i svjetskim prvakom Rusom Bizhamov Dzhambulat od kojeg je nepravedno izgubio odlukom sudaca s minimalnom razlikom. Hrvatski boksacki savez i izbornik Pero Veočić iznimno su zadovoljni i ponosni na njegov rezultat koji je uspio ostvariti pod temperaturom i želudčanim problemila.
Sada slijede pripreme za iducu godinu jer Gabrijel prelazi u kategoriju seniora i pokušati ce se kvalificirati na Olimpijske igre u Tokyo 2020.