U Košarkaškom klubu Slavonski Brod 1946 došlo je do promjene predsjednika. Klub se od osnivanja, a to je prije dvije i pol godine natječe u B-1 ligi – istok u kojoj igraju uglavnom kadeti uz ponekog juniora i jednog pravog seniora (Sekulić). S obzirom da nedostaju stariji igrači na izvanrednoj Skupštini kluba došlo je do spajanja KK Festung koji je aktualni prvak BrAmKo lige i KK Slavonski Brod 1946. Na taj je način klub dobio seniore, a samim time je novi predsjednik postao Franjo Jozić koji je bio na funkciji predsjednika Festunga. Ime kluba do sada ostaje isto premda će možda doći do promjene ukoliko to bude tražio glavni sponzor ako on bude pronađen.

Novi predsjednik Jozić u klub uvodi model 12 x 1 što znači da će svaki član skupštine morati mjesečno izdvajati 1.000 kuna za rad kluba. Samim time Jozić je udvostručio godišnji budžet koji je s dosadašnjih 85.000 sada na 170.000 kuna. Financijsko izvješće na skupštini podnio je dosadašnji predsjednik Marko Blažević koji je rekao da su trenutne obveze ili dug kluba 39.000 kuna. Blažević ostaje u klubu, ali sada na funkciji dopredsjednika.

U ovoj sezoni košarkaši Slavonskog Broda 1946 natjecali su se sa 4 kategorije u isto toliko liga u Slavoniji i Baranji. Tako su igrači koji su 2000. i 2001. godište igrali za seniore, juniore i kadete te su oni pod vodstvom trenera Rimca ove sezone odigrali veliki broj utakmica. U B-1 ligi - istok osvojeno je 4. mjesto, dok su juniori bili treći. Mlađi kadeti koje je vodio Leon Fajdetić igrali su u Ligi za prvaka u kojoj su na kraju zauzeli 5. poziciju. Zato su daleko najbolji rezultat ostvarili kadeti koji su na regiji imali omjer 20-0 za obranjeni naslov prvaka Slavonije i Baranje. To im je omogućilo nastup na poluzavršnici PH u Splitu na kojoj su zabilježili 2 pobjede i 2 poraza i to od Cibone i Splita koji su igrali na završnici državnog prvenstva koja je za sve mlađeuzrasne kategorije održana u slavonskobrodskoj dvorani Vijuš.

Dolaskom novog predsjednika Franje Jozića, klub će od jeseni imati seniore koji bi s ekipom koja je prezentirana na skupštini mogla bez problema biti u vrhu A-2 lige. Prema tome, za KK Slavonski Brod 1946 od nove sezone trebalo bi igrati ovih 20 igrača: Domagoj Norac, Darko Pezer, Bruno Čelebija, Petar Živković, Mark Sekulić, Luka Barbir, Krešimir Bradić i Egon Primorac te Filip, Tomislav i Jure Grgić. Tu su još juniori i kadeti: Leo Bertolović, Stefano Čiča, Svan Stojsavljević, Ivan Klaić, Luka Špehar, Filip Blažević, Branimir Stanković, Matko Jagar i Marko Kremer.

Glavni prioritet novog predsjednika je pronaći tajnika na pola radnog vremena, kao i izabrati trenera seniorske ekipe. Naime, Rimac vodi kadete i juniore, dok je Marin Bitunjac zadužen za kondicijsku pripremu.

Još uvijek nije poznato u kojoj će ligi od jeseni Brođani igrati zbog nove reorganizacije sustava natjecanja u cijeloj Hrvatskoj. Ako bi prema najavama nastupili igrači koji su prezentirani na skupštini, onda bi klub prema svemu morao najmanje igrati u A-2 ligi – istok.

Izvor: Josip Šebalj/KK Slavosnki Brod 1946