Nakon prošlogodišnjeg eventa ‘’Jak kao ti’’ i 12-satnog trčanja Splavarskom ulicom, ove godine Ultramaraton klub Mazator i Udruga Kultura tijela organiziraju sportsku manifestaciju pod nazivom ‘’Superheroj Mazator – Polojska ultra’’. Program je započeo u 8 sati utrkama najmlađih sudionika podijeljenih po dobnim skupinama. Svi trkači su dobili zaslužene "finišerske" medalje, a najbolji su i nagrađeni.

 

- Nakon prošlogodišnjeg "underground eventa Ja kao ti", gdje smo nas trojica trčali 12 sati i pretrčali 100 kilometara, ove godine imamo javni event tj. utrke na 6 i 12 sati, u pojedinačnoj konkurenciji, kao i štafete. Najbolji bi na 12 sati mogli istrčati do 120 kilometara, a na 6 sati oko 60 kilometara. Skupilo se 70 ultramaratonaca i izuzetno smo ponosni na današnju utrku i želimo i dalje graditi ovu pozitivnu priču u našem gradu, a da smo na dobrom putu, pokazuju i brojna djeca koja se upravo zagrijavaju za dječju utrku. U pripremi su još dvije utrke "Kros u Tvrđavi" 16. lipnja na 4 i 8 kilometara u prelijepom okruženju brodske Tvrđave "Slavonska utrka" koja će se održati 25. kolovoza na 5 i 10 kilometara ulicama grada Slavonskog Broda, rekao je Tomislav Marinović, organizator utrke i motor pokretač brodske Saucony škole trčanja.

Među ultramaratonka bila je i Ines Jozić, iznimno talentirana brodska trkačica koja ne trči ni godinu dana, a već je na utrci Wing for life u konkurenciji 8500 trkača bila 4. u ženskoj konkurenciji.

- Trčim malo manje od godinu dana i jako se veselim današnjoj utrci. Trčat ću 6 sati, a ove godine većs sam sudjelovala na Bromari, Wings for life, Novosadskom polumaratonu...rekla nam je Ines Jozić

Jedan od ultramaratonaca je i Dario Ivanagić, brodski ultratriatlonac koji nije htio propustiti priliku i trčati u svom gradu.

- Čim sam čuo za utrku, morao sam doći i nisam mogao propustiti utrku. Danas trčim na 12 sati i od utrke očekujem da istrčim 100 kilometara i dočekam svih dvanaest sati na stazi, kroz smijeh nam je rekao brodskih Ironman Dario Ivanagić.

U glavnom dijelu programa nastupa 70 ultamaratonaca u različitim disciplinama, a važno je istaknuti i kako manifestacija ima međunarodni karakter. Osim 12 sati i 6 sati trčanja, ostale discipline su štafete 12h i 6h. Najbrojnija je štafeta 6 sati koja broji 13 ekipa. Ultramaratonci koji će trčati šest sati u cilj će ući u 15 sati, a ultramaratonci koji će doslovno trčati pola dana, u cilj će ući u 21 sat.

Dođite i podržite ultramaratonce na ovoj jedinstvenoj sportskoj manifestaciji koja se rijetko viđa na ovim prostorima.