Da je novogradiško područje riznica talentiranih sportaša, posebice nogometaša poznato je diljem Lijepe naše, ali i šire. Svakodnevno bi mogli izdvajati uspjehe svojih sportaša, od onih najmlađih koji osvajaju svoje prve medalje do onih starijih koji osvajaju europska i svjetska natjecanja, potpisuju tisuće eura vrijedne ugovore i sudionici su velikih transfera.

Za Nikolu Ellera, svi dobro znaju, redovito je najbolji strijelac malonogometnih turnira. Skroman mladić koji, kao i većina nogometaša, živi upravo za svoj sport i kroz trnje se pokušava probiti do zvijezda.

Kad tad trud se isplati, proliveni znoj bude nagrađen, pogotovo kada govorimo o sportu. Tako je talentirani Nikola Eller prije nekoliko dana potpisao igrati za albanskog prvoligaša FC Laci, momčad koja je u protekloj sezoni zauzela 4. mjesto u tamošnjem prvenstvu i time si osigurala nastup u kvalifikacijama Europske lige.

Nakon što je svoju karijeru proteklih šest godina gradio u Hrvatskom dragovoljcu, na poziv Besnika Prenge odlučio se promijeniti sredinu i doći u ambiciozan klub koji u novoj sezoni želi potvrditi svoje mjesto u samom vrhu lige.

– “Trener Besnik Prenga koji mi je bio trener u juniorima i seniorima preuzeo je taj klub i pozvao me da dođem i rekao mi uvijete na koje sam ja pristao i stvarno je sve odlično. Osjećam se presretno i nadam se da će sad sve ići samo na bolje, u četvrtak igramo kvalifikacije za europsku ligu protiv Anorthosisa i nadam se samo najboljem. Nismo favorit protiv njih, ali dat ćemo svoj maksimum i pokušati proći dalje.”- izjavio je mladi Eller

Već u utakmici protiv ciparskog kluba Nikola će biti u početnoj postavi.

– “Već sam mjesec dana u klubu, sada smo potpisali ugovor na godinu plus godinu. Odlično sam se snašao, svi su me super prihvatili i stvarno sam zadovoljan. Uspio sam se izboriti za prvi sastav pa ću eto u četvrtak ako sve bude u redu debitirati u europskim utakmicama.”- uzbuđen je Nikola

Znamo da Nikola pažljivo prati utakmice Vatrenih otkako je napravio prvi šut nogometne lopte, u Albaniji navija za svoje i toplo se nada Hrvatskoj kao osvajaču Svjetskog nogometnog prvenstva, a mi se nadamo da kao spužva upija manevre naših reprezentativaca kako bi ih koristio u utakmicama europskog ranga i još jednom dokazao kako iz male Nove Gradiške dolaze veliki sportaši.  

Izvor: radiong