Na Gradskim bazenima u Slavonskom Brodu započele su prve „Slavonske igre“, a danas je odigrano prvo kolo.  

- Danas smo otvorili Slavonske igre, prvi puta jedne kontinentalne bazenske igre. Sljedeće kole održat će se krajem siječnja i nadam se kako će se uključiti sve škole sa svojim ekipama, a cilj je da Slavonske igre do ljeta izrastu u nešto prepoznatljivo. Danas su se prijavile tri ekipe osnovnoškolskog uzrasta (5. - 8. razred), a u pripremi su još dvije uzrasne kategorije i to srednjoškolci i studenti, koji ovaj puta nisu skupili dovoljno hrabrosti, rekao je Ivan Holik, ravnatelj  Ustanove za gospodarenje sportskim objektima. 

Sljedeće kolo na rasporedu je krajem siječnja, a danas su se na prvom kolu i generalnoj probi pojavile tri ekipe: Kiseli krastavci, Marsonia i Kajak kanu klub Olimpik. 

- Brodski osnovci danas su mogli uživati i natjecati se u četiri discipline: vodena košarka, leteći vaterpolo, gađanje stalka obručem, a zadnja igra bila je štafeta s brodićem. Osnovci su se odlično snašli iako su se danas po prvi puta susreli s ovim igrama, rekao je Luka Đukić, voditelj sportskog programa na gradskim bazenima. 

Napomenimo na kraju, kako je danas pobjedu odnijela ekipa Kajak kanu kluba Olimpik s 12 bodova, druga je bila Marsonia s 8, dok su kiseli krastavci zauzeli treće mjesto sa 6 bodova.