U prvom kolu vaterpolskog Prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste  jučer su se na Bazenima Slavonski Brod sastali VK Marsonia i VK Mursa iz Osijeka . U obje utakmice slavili su vaterpolisti Marsonije.

U kategoriji Mlađih kadeta ( 2004 godište i mlađi ) Brođani su pobijedili Osječane sa 22 : 5 ( 6:2 , 3:0 , 6:2 , 7:1 ) . Strijelci za VK Marsonia : Leon Baričević 8 , Luka Tolić 3 , Dino Šokić , Sven Pavić, Štefan Dankić i Luka Zeba po dva gola , Alan Aladrović , Gabrijel Čorak i Mihael Glavaš po jedan gol. Odlično je branio mladi golman Benjamin Bullesbach, a svoj doprinos visokoj pobjedi dali su i Patrik Mrkalj , Leo Ivezić , Lovro Blagić i igrač/ golman David Milutinović. Trener Zdravko Aladrović . Vaterpolisti Marsonije su od početka bili bolji od VK Murse i pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Kod gostiju se primjetilo da igraju malo uplašeno , ali to je vjerovatno nedostatak više ovakvih utakmica .

U drugoj utakmici u kategoriji Kadeti ( 2003 godište i mlađi ) pobijedili su Brođani sa istom razlikom od 17 golova , rezultatom 32 :15 ( 8:6 , 13:4 , 6:1 , 5:4 ) . Svoj osobni rekord po broju golova , iako nije igrao posljednju četvrtinu , postigao je Filip Kolesarić sa 12 golova. Luka Baričević postigao je 7 , Štefan Dankić 5 , Nino Grabovac 3 ( koji je branio u prve dvije četvrtine ) , Marin Bošnjak i Gabrijel Čorak po dva te Patrik Mrkalj sa jednim golom. Još su igrali Sven Pavić , Mihael Glavaš , Leo Ivezić , Dino Šokić , Jozef Lekaj i Luka Tolić. . Osječani su odlično otvorili utakmicu vodeći u prvoj četvrtini 5:2 i 6:3 , ali su Brođani do kraja četvrtine postigli 5 golova dok gosti iz Osijeka nisu nijedan. U drugoj četvrtini je momčad trenera Vlatka Prebega ubacila u petu brzinu i sa nevjerovatnih 13 golova u jednoj četvrtini otišli na odmor sa rezultatom 21:10. Do kraja utakmice su Brođani rutinirano priveli utakmicu kraju rotirajući sve igrače .

Slijedeću subotu u Osijeku ove će dvije momčadi ponovo odigrati uzvratne utakmice u kategorijama mlađih kadeta i kadeta 

Izvor: VK Marsonia