Ovoga je vikenda (15. – 17. rujna) u češkim Račicama održan Turnir olimpijskih nada koji se smatra neslužbenim svjetskim prvenstvom za mlađe uzraste (do 17 godina). Na Turniru je nastupilo gotovo 800 kajakaša i kanuista iz čak 33 države svijeta, a među njima i devetero članova mlade hrvatske kajak-kanu reprezentacije – Josip Lenac, Samuel Lucić i Adrijan Bužimkić iz KKK „Hrvatska Kostajnica“; Leona Pavlešin, David Aračić i Denis Folvarek iz KKK „Olimpik“; Rafael Kolundžić iz KKK „Oriolik“; Inga Karakaš i Darko Erceg iz KKK „Marsonia“. U pratnji sportaša u Račicama su boravili treneri Viktorija Mrđenović (KKK „Hrvatska Kostajnica“), Marko Lipovac (KKK „Olimpik“) i Zdenko Jambrešić (KKK „Marsonia“).

Hrvatski su sportaši u Račicama imali zapažene nastupe te su baš svi ostvarili plasman u polufinalne utrke na određenim dionicama. Tako je kajakašica Marsonije Inga Karakaš trećega dana turnira izborila polufinale utrke na 200m te u njemu zauzela 8. mjesto. Najuspješnija hrvatska mlada nada je kanuist Darko Erceg koji je tijekom svoga prvog nastupa na Turniru olimpijskih nada izborio čak dva A finala. Drugoga dana turnira Darko je 5. mjestom u kvalifikacijama izborio polufinale u utrci kanua jednokleka na 500m te u njemu zauzeo 4. mjesto. Isti je uspjeh ponovio kanuistički dvojac Rafael Kolundžić-Darko Erceg. Posljednjega dana turnira Erceg je, zauzevši 4. mjesto u kvalifikacijskoj utrci C-1 200m, također ostvario plasman u polufinale; 2. mjesto u polufinalu odvelo ga je u A finale ovoga jakog turnira u kojemu je zauzeo 9. mjesto. I kanuistički dvojac Kolundžić-Erceg sjajno je odveslao svoju kvalifikacijsku utrku na 200m te 5. mjestom ostvario plasman u polufinale; 3. mjestom u polufinalu plasirali su se u A finale u kojemu su potom zauzeli 9. mjesto.
Čestitke svim hrvatskim reprezentativcima na zapaženim nastupima, posebno Darku i Rafaelu jer je Hrvatska imala svoje predstavnike i u finalnim utrkama ovoga velikog svjetskog natjecanja! 

Izvor: KKK Marsonia