Športski plesni klub "Astra" sudjelovao je jučer na trećem međunarodnom turniru akrobatskog rock’n’rolla u sportskoj dvorani “SRC Tešanj”. Organizoator ovog velikog i važnog događaja za općinu Tešanj i njene mlade ljude je plesni klub Win iz Tešnja pod vodstvom Ernada Bedaka.

Sudjelovalo je oko 300 plesača iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Športski plesni klub Astra, predstavio se s 54 natjecatelja u 12 kategorija.

Zlatom su se okitili Nika Bašić i Luka Smoljo u Pionirima 4, Laura Radičević i Gabriel Špiranović u kategoriji mlađih juionra 2, Mia Pejić i Marko Vučić u kategoriji mlađih junoira 1, Nikolina Koporčić i Miahel Bikčević u kategoriji starijih junoira, Gabrijela Kokotović i Fabijan Đurđević u seniorskoj C kategoriji.

U kategoriji formacija MF3 zlato su osvojile Dancing dolls (Iva Kapetanić, Ilarija Kraljević, Lana Kunac, Lana Stjepanovć, Natalija Rubil, Tara Vukajlić, Nia Vukajlić, Lana Raić, Lana Zubak, Fabia Kljaić i Sara Srbić).

Djevojke iz Candy girls osvojile su prvo mjesto u kategoriji MF2 (Anastasija Ladišić, Andrea Gusak, Dora Grabarević, Lorena Marić, Ema Lukavski, Paola Ćužić, Marela Marušić i Ema Šišmanović).

Drugo mjesto u kategoriji Pinoniri 5, osvojili su Maja Tolić i Lovro Perković i formacija Bee girls u kategoriji MF3 (Leonarda Stanić, Lana Bašić, Elena Šišmanović, Mihaela Antolović, Anđela Klaić, Sara Katić i Lara Ladišić).
Brončanu medalju osvojili su Ena Jurić i Lovro Perković u kategoriji Pioniri 2, formacija Limitless (Josipa Vasilevski, Marija Gerčko i Birgita Orlović) i formacija Astra (Lea Dragojević, Ivona Pavić, Lara Udovičić i Ana Vujić).

U MINI kategoriji u finale su se plasirali Gabriela Ivković i Fabijan Končevski i osvojili odlično 5. mjesto, dok su u istoj kategorji Korina Šaravanja i Ivan Ćirić bili 7., Taša Kolar i Patrik Delić 8. i Ana Zirdum i Domink Ćužić 9.
Sezona 2016. je krenula izuzetno uspješno za članove Šporskog plesnog kluba Astra, iduće natjecanje je KUP Hrvatske 05. ožujka 2016. u Zagrebu, a već 19. ožujka Astra je domaćin međunarodnog kvalifikacijskog natjecanja koje će se održati u Sportskoj dvorani Vijuš. Ugostit će natjecatelje iz 19 hrvatskih klubova, te plesače iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Mlade plesače vodili su treneri Katica Stjepanović, Iva Kekez, Korana Petričević, Andrea Vološčuk i Andrej Vološčuk.