Vaterpolski klub Zagreb organizirao je od petka 13.listopada do nedjelje 15. listopada turnir pod nazivom ” Purger 2017 ” za kategoriju kadeti, rođeni 2003. godine i mlađi. Na turniru je sudjelovalo osam ekipa podijeljenih u dvije skupine.
Vaterpolski klub Marsonia je u skupinu B u prvoj utakmici pobijedio ekipu ZPK iz Zagreba s 8:7 ( 2:2 , 2:3 , 1:1 , 3:1 ). U uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici naši ” Marsovci ” su bili sretniji i spretniji, posebno vratar Nino Grabovac koji je pet sekundi prije kraja obranio peterac. Po dva pogodka postigli su Luka Vrbljančević, Filip Kolesarić i Noah Klem, a po jedan pogodak postigli su Alan Aladrović i Štefan Dankić.
U subotu prijepodne igrali su protiv VK Medveščak neriješeno 11:11 ( 5:4 , 0:1 , 3:3 , 3:3 ). Brođani su potpuno nadigrali favoriziranu ekipu Medveščaka koji su imali samo dva isključenja dok su naši Marsovci čak nevjerovatnih 14 puta igrali s igračem manje. Iako su vaterpolisti Marsonije dvije minute prije kraja imali vodstvo od 11:9 , “Medvjedi ” su uspijeli izjednačiti i sretno izvukli bod. Noah Klem je postigao 5 pogodaka, Marin Bošnjak i Štefan Dankić 2, a David Milutinović i Filip Kolesarić 1.
Nekoliko sati poslije mladi brođani pobijedili su ekipu Garestina iz Varaždina s 13:5 ( 3:2, 1:1 , 6:1 , 3:1 ). Varaždinci su odigrali odlične dvije četvrtine i s samo golom zaostatka za brođanima otišlo se na poluvrijeme. U nastavku igre Marsovci su ubacili u petu brzinu i do kraja postigli još devet golova, a Garestin samo dva. Strijelci: Klem 6, Kolesarić 3, Vrbljančević 2, Dankić i Aladrović 1.

Osvojivši prvo mjesto u skupini B, VK Marsonia se plasirao u polufinale gdje su igrali protiv ekipe VK Lošinj iz Malog Lošinja koji su bili drugi u skupini A. ” Hobotnice” iz Lošinja nisu mogle uhvatiti brođane posebno u prve dvije četvrtine kada su gubili s 2:9. Kod lošinjana se primjetio umor i nedostatak kondicije koji su počeli s treninzima prije tjedan dana. Pobjedom od 13:4 ( 5:1 , 4:1 , 0:2 , 4:0 ), Marsonia se plasirala u finale turnira.

U finalu je ekipa Mladosti iz Zagreba pobijedila s 10:6 ( 1:0 , 3:1 , 3:0 , 3:5 ) iako se ne možemo oteti dojmu da bi ova utakmica bila puno zanimljivija da su bila dva umjesto jednoga suca ili jedan ali… U utakmici za treće mjesto VK ZPK je pobijedio VK Lošinj.

Pehar za drugo mjesto primio je kapetan Filip Kolesarić, a srebrene medalje osvojili su: Nino Grabovac, Patrik Mrkalj, Teo Sekulić, Alan Aladrović, Leo Ivezić, Benjamin Bullesbach, Dino Šokić, Noah Klem, Štefan Dankić, David Milutinović, Luka Vrbljančević, Gabriel Čorak, Marin Bošnjak, Luka Tolić, Karlo Šimić i trener Zdravko Aladrović.

Ukupni poredak ” Purger 2017″ :
1. HAVK Mladost
2. VK Marsonia
3. VK ZPK
4. VK Lošinj
5. VK Medveščak
6. VK Zagreb
7. VK Garestin
8. VK Siscia