Brodski košarkaš Petar Živković (24) potpisao je jučer za KK Ribola Kaštela. Kao jedan od najtalentiranijih igrača iz omladinskog pogona, već je sa 15 godina bio priključen prvoj momčadi tada A-1 ligaša iz Broda u kojem je nanizao više sezona i s kojim je dvije sezone igrao i Balkansku ligu. Bio je na širem spisku reprezentativnih kandidata, a svoj klub je predstavljao i na 'All-Stars' susretu odigranom u Šibeniku 2014. godine.
Nakon odustajanja kluba od A-1 lige, Petar odlazi u Slovačku u kojoj nastavlja sa igrama u prvoligaškom rangu natjecanja, i to za MBK Lucanec. Osim u Slovačkoj, igrao je i jednu sezonu u Trepči iz Kosovske Mitrovice, a i na Kosovu je imao priliku igrati 'All-Stars' utakmicu. Nakon još jednog odlaska u Slovačku, kraj protekle sezone je dočekao u KK 'Rekord Tim' iz Oriovca kojem je pomogao pri kraju A-2 ligaškog natjecanja.
Uz solidne napadačke sposobnosti, Petar je u igri najviše prepoznatljiv po svojoj borbenosti i odličnoj igri u obrani, što će se, vjerujemo, svidjeti i kaštelanskoj publici.