Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Brod održano je karate prvenstvo Hrvatske u katama za uzraste kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora pojedinačno i ekipno, te ekipno prvenstvo u borbama za uzraste kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. Prije samoga prvenstva održan je i Sabor Hrvatskog karate saveza.

Brođane su na ovom natjecanju predstavljali Mihael Ećimović u disciplini kadeti kate i Damjan Golubičić u juniorskoj konkurenciji kata. Juniorska ekipa Slavonskog Broda nastupila je u sastavu Karlo Martić, Borna i Tomislav Mađarević i Leon Marcijuš.
Borna Mađarević s tri uvjerljive pobjede izborio je prvo mjesto u kategoriji - 55 kg.  Mihael je sa tri uvjerljive pobjede od 5:0 došao do finala. U finalnom meču radio je sa prošlogodišnjim prvakom Lukom Košćevićem i bez obzira što je bio puno bolji izgubio je rezultatom 3:2.

Juniorska ekipa sjajno je krenula i u prvom kolu pobijedila je favoriziranu ekipu TAD-a iz Rijeke rezultatom 2:0.  Za Brođane su pobijedili Karlo Martić i Tomislav Mađarević koji je sa 8: 0 svladao Jakova Bunjevca, aktualnog osvajača medalje (treće mjesto) sa EP u Zurichu ove godine.
U drugom kolu Brođani gube od Ivanić Grada, kasnijeg ekipnog juniorskog prvaka Hrvatske za ovu godinu rezultatom 2:1.
Pobjedu je ostvario Karlo Martić nad ovogodišnjim viceprvakom Hrvatske rezultatom 4:0, dok Leon Marcijuš i Borna Mađarević gube od svojih protivnika.

Brođani su tako obranili treće mjesto u juniorskoj ekipnoj konkurenciji, a za kraj godine riznicu odličja obogatili s još dvije medalje sa Prvenstva Hrvatske.