Prošli vikend 5. i 6. prosinca u Splitu (Primorski Dolac) održano je karate prvenstvo RH za kadete i juniore u borbama. Kako je prvenstvo Hrvatske ujedno i isključno natjecanje za Europsko prvenstvo koje se održava u periodu od 5. do 7. veljače u Limasolu u Cipru, kvaliteta prikazanih borbi bila je na najvišem nivou te možemo očekivati i dobar nastup na EP.
Brođane na ovom natjecanju predstavljali su u juniorskom uzrastu Karlo Martić i braća Tomislav i Borna Mađarević te Stjepan Golubičić i Domagoj Lukinić u kadetima.

Borna Mađarević s tri uvjerljive pobjede izborio je prvo mjesto u kategoriji - 55 kg. i kimono sa državnim grbom na predstojećem europskom prvenstvu. U finalnoj borbi Borna pobjeđuje Tina Dujmovića iz K.K. Esseker rezultatom 3:0.
Tomislav Mađarević nakon sjajne pobjede nad Vladimirom Gašparom (osvajač evropske i svjetske medalje) u prvom kolu u četvrt finalu gubi od Davida Pavića član Susedgrada, kasnijeg pobjednika kategorije i reprezentativca sa proteklog svjetskog prvenstva. U repesažnim borbama Tomo je sa dvije pobjede osvojio treće mjesto. Karlo Martić na žalost nije uspio potvrditi svoju dominaciju u kategoriji -76 kg.
Izgubio je od prošlogodišnjeg prvaka Leona Marciuša, tijesno uz neke nedosuđene akcije u njegovu korist, rezultatom 2:1. U daljnjem natjecanju Leon gubi a time je Karlo izgubio pravo na repesaž.
Stjepan Golubičić i Domagoj Lukinić imali su solidan nastup no ipak nedovoljno za odličje na prvenstvu Hrvatske.

Čestitke svima, pogotovo Borni i sretno u Cipru.