Četrdesetogodišnji Mario Petrović istinska je legenda Broda 035, slavonskobrodskog prvoligaša koji je u prvome dijelu tekuće sezone polučio izvanredan rezultat, piše Futsal magazin. Brodovom su mitskom kapetanu razumljive čestitke koje su proteklih tjedana učestalo pristizale na klupsku adresu…

„Poučeni iskustvom, znali smo kako će nas u povratničkoj prvoligaškoj sezoni očekivati teška misija. Nakon doživljenog rezultatskog debakla protiv Nacionala, pomalo smo bili uplašeni. Međutim, već smo u narednom prvenstvenom ogledu protiv Potpićana proslavili prvu pobjedu kojom smo postali opušteniji. Kasnije smo ubilježili još nekoliko pozitivnih rezultata kojima smo iznenadili i same sebe. Ključni su faktori u cijeloj priči što je klupska uprava ljetos osnažila igrački kadar s nekoliko kvalitetnih igrača te što smo dobra – klapa. Gledajući sadašnje stanje na prvenstvenoj ljestvici, doigravanje je realno. Bitno je da smo nadomak osiguravanja prvoligaškog statusa što je ustvari primaran cilj. Sasvim je sigurno kako ostatak natjecanja očekujemo u mnogo komotnijem stanju negoli prije dvije godine.”

Velike zasluge pripadaju i šefu stručnoga stožera…

„Ivica Ćorluka neponovljiv je borac koji se već godinama bori za Brod 035. Za njega imam jedino riječi hvale jer je zaista maleni broj ljudi koji su poput njega.”

Priznaje kako još pamti Brodovu famoznu pobjedu protiv Split Tommyja, ali i poraz protiv Osijek Kelmea kojim su Osječani neslužbeno proglašeni kraljevima Slavonije…

„Veoma mi je žao zbog poraza. Dva dana nisam mogao doći sebi. Nakon što smo porazili Splićane na Gripama, čvrsto smo vjerovali kako ćemo poraziti i Osječane. Prije same sam utakmice upozoravao na Osijekovu snagu te kako će pobjednik utakmice biti momčad koja će se više iskazati agresivnošću. Dok smo mi pomalo bili ležerni, Osječani su bili kompaktni i agresivni te su nas naposljetku neugodno iznenadili.”

Što je stariji, to je bolji…

„Omladina oko mene tjera me da i dalje nosim klupski dres. Godine jesu tu, ali kada krenemo igrati, tada se one zaboravljaju. Dokle god budem igrao na dosadašnjoj visokoj razini, vjerujem kako ću pružati upečatljive partije.”

foto: Square (Davor Lopin)