Jučer se u svoj klub KKK Olimpik javila brodska kajakašica Monika Pleša koja je na početku protekle sezone napustila Olimpik te pristupila Donau Roder Club - Ingolstadt (Njemačka).

Monika je zadovoljila sve kriterije na nedavno završenom testiranju te je pozvana na kamp mladih talenata Njemačke koji počinje 23.11. Isti će se održati u gradu Hannoveru.

Inače testiranje se sastojalo od 2000m i 250m veslanja na vodi, zatim 1500m trčanja te vježbi izdržljivosti u teretani.

Monika je cijeli drugi dio sezone uspješno nastupala za gore spomenuti njemački klub, nastupala je u kajaku jednosjedu (K-1), dvosjedu (K-2) i četverosjedu (K-4). Na prvenstvu regije Bayern ostvaruje siguran plasman na prvenstvo južne Njemačke, a zatim ostvaruje i veliki uspjeh i plasman na prvenstvo Njemačke. U svim ovim nastupima prikupila je ogromno iskustvo koje će joj pomoći u sezoni koja dolazi.

Ono što je posebno važno spomenuti u cijeloj ovoj priči je da je svaki od sportaša koji su na popisu za gore spomenuti kamp i potencijalni kandidat za juniorsku reprezentaciju Njemačke!

U svakom slučaju smo jako ponosni na našu Moniku te joj želimo puno uspjeha!

FOTOGRAFIJA - Prvenstvo južne Njemačke 1. mjesto u kajaku četverosjedu (K-4), Monika Pleša - plava majica desno na slici, prva na postolju.