Najbolja sportašica grada i županije Brigita Bakić niže uspjehe na svim sportskim poljima. Osim kajaka i powerliftinga u kojima se već okitila brojnim medaljama, Brigita je već drugu godinu za redom dobila poziv za sudjelovanje na Maratonu lađarica. Kao kajakašica godinama se pripremala u Metkoviću, što nije prošlo nezapaženo tamošnjim skautima koji okupljaju ekipe lađarica za čuveni maraton lađa na Neretvi. Iako je utrka u pravilu rezervirana samo za žitelje doline Neretve, Brigita je dobila poziv da pojača ekipu Gusarica i već pogađate, slavila je i drugu godinu za redom u ovoj utrci. 

„Mi kajakaši svake godine idemo na pripreme u Metković tako da sam tamo upoznala puno ljudi, a trener ekipe Gusarice prošle godine me prvi puta zvao i pita bi li htjela preveslati maraton, jer im je falila jedna natjecateljica. Inače u ekipi bude 12 cura, pa sam ja pristala. Maraton je bio na 10 kilometara, išli smo od Opuzena do Metkovića uzvodno. Traje oko sat, sat i 10 minuta, bilo je gusto na startu, ali se nismo dale, do kraja smo odveslale svoje, završile prve u cilju, pa sam tako i ja uzela zlato, rekla je Brigita Bakić. 

Za razliku od prošle godine kada su sudjelovale 4 ekipe, na ovogodišnjem 4. Maratonu lađarica, sudjelovalo je 5 ekipa. Prve su na cilj stigle Gusarice Metković po drugi put za redom, druge su Nereide Bjelovar a opet treće Metkovke. Lađarska događanja nastavila su se zabavno-glazbenom feštom lađara i lađarica na Noći lađara u Metkoviću uz otvorenje Dana neretvanske kneževine.