Nastupilo je više od 650 natjecatelja iz devet država. Karate klub "Slavonski Brod" nastupio je sa najmlađima članovima kluba kojima je ovo jedno od prvih natjecanja . Brodski karatist sudjelovali su u kategoriji borbe mlađih učenika, učenika i mlađih kadeta.

Za mlađe učenike nastupili su Josip Andrijanić i Dora Opačak, za učenike Ivan Andrijanić i Ema Held. U mlađim kadetima nastupio je Luka Birač. U kategoriji kata nastupili su učenica Lucija Opačak i kadet Mihael Ećimović.

Mihael Ećimović osvojio je drugo mjesto izgubivši u finalu od reprezentativca Hrvatske sa zadnjeg EP. Luke Košćeviča. Dora Opačak osvojila je treće mjesto i time potvrdila rezultat iz Ivanić Grada,  a Luka Birač morao se zadovoljiti petim mjestom izgubivši borbu za treće mjesto.

Otvoreno prvenstvo Virovitice bilo je izvrsna prilika za stjecanje iskustva i priprema najmlađih članova za nadolazeće prvenstvo Slavonije i Baranje. Mlade karatiste kluba već 20. ožujka očekuje Otvorena Liga Grada Osijeka. Istog vikenda seniori nastupaju na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, a preostali dio starije natjecateljske vrste nastupiti će u Banjaluci.