Prošli vikend od 09. do 11.12.2016. godine u Sarajevu održano je 17_o Balkansko karate prvenstvo za kadete, juniore, i mlađe seniore (U 21). Na prvenstvu nastupilo je jedanaest država s oko 800 natjecatelja. U sklopu Hrvatske karate reprezentacije nastupili su i Brođani kadet Mihael Ećimović u disciplini kate, te mlađi seniori (U21) Karlo Martić, Borna i Tomislav Mađarević.

Mihael je u prvom kolu izgubio rezultatom 3: 2 od Hartl Bor, Slovenija koji je u nastavku natjecanja osvojio treće mjesto.
Borna Mađarević je u dobrom nastupu osvojio peto mjesto izgubivši borbu za broncu od Demir Sukru_Onura (Turska) rezultatom 3:2. Dobar nastup imali su Karlo i Tomo. Karlo je osvojio sedmo mjesto a Tomo je sa pobjedama nad reprezentativcima Srbije i Makedonije pokazao da se može nositi sa svim natjecateljima ml. seniorskog uzrasta. Karlo Martić nastupio je i za Ekipu U 21 koja je osvojila treće mjesto na Balkanskom prvenstvu. Hrvatska karate reprezentacija na Balkanskom prvenstvu osvojila je u ukupnom poretku četvrto mjesto sa osvojenih 20 odličja. Najuspješnija je reprezentacija Turske sa osvojenih 49 odličja.

Dobar nastup Brođana ali ostaje dojam da su mogli puno više napraviti obzirom da su odlučujuće mečeve izgubili na svoje tehničko - taktičke greške a ne na dominaciju protivnika.