Velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u 7 sportskih disciplina održava se 30.7.- 10.8. na sportskim terenima diljem Splita. Prva su na redu bila natjecanja u malom nogometu za 2008. godište i Kinder+ Sport turniru u košarci.
Mali nogomet igrao se na terenima FESB-a 30. i 31.7. Ekipe iz cijele Hrvatske borile su se za titulu državnih prvaka, ali i sportski i u duhu fair playa navijali za svoje novostečene prijatelje. Napeto finale između ekipa Zadar i ŠN Željezničar iz Slavonskog Broda odlučeno je nakon raspucavanja penala u korist Brođana.
Za treće mjesto natjecali su se ekipe Mladost iz Preloga i Istra 1861 iz Pule. Broncu su zasluženo osvojili mali Istrijani.
Prvaci su osvojili i plasman na međunarodnu završnicu u Splitu.
Košarkaši su svoje umijeće pokazali na terenima SC Gripe 30.7. u popodnevnim satima. Igralo se u 3 kategorije, a konačni raspored osvajača medalja je:
Mladići 2005. i ml.
1. Krvopijice (Osijek)
2. Fisije (Sl. Brod)
3. Bezimeni (Zadar)

Mladići 2003. i ml.
1. The Heat (Sl. Brod)
2. Ciglana D.O.O (Osijek)
3. Spinjare (Vinkovci)

Djevojke 2003. i ml.
1. Folkice (Zagreb)
2. Šokice (Sl. Brod)
3. Zadranke (Zadar)

Finalisti turnira za 2003. godište i mlađi ostvarili su plasman na međunarodnu završnicu.

 


Slijedeća je na redu druga smjena državna završnice: Coca- Cola Cup u nogometu koji će se održati 1.8. i 2.8. na terenima FESB-a, Parka Mladeži i Spinutu. Velika finala u oba godišta (2001. i mlađi te 2004. i mlađi) odigrat će se na terenima FESB-a 2. kolovoza s početkom u 20 sati., a prenosit će se izravno na Sport klub televiziji.
Nakon Coca- Cola Cupa na red će doći i državne završnice za ostale sportove u sustavu Plazma Sportskih igara mladih:
3. smjena od 5.8. do 7.8.2019. - Šah, HEP rukomet i HPB odbojka na pijesku
4. smjena od 8.8. do 10.8.2019. - Odbojka i stolni tenis

Nakon državne završnice slijedi velika međunarodna završnica koja će se održati u Splitu od 16.-21.8.
Jedinstvena je to prilika za sve školarce da provedu nezaboravne dane na moru uz osiguran smještaj, prijevoz do Splita i transfer do natjecanja, sve uz nadzor organizatora. Djeca i mladi iz regije druže se sa svojim vršnjacima na moru i uz sve godine održavanja na sportskim terenima nije zabilježen niti najmanji incident. Više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvore Split u središte sporta cijele regije. Mnogobrojne poznate osobe i vrhunski sportaši sudjelovali su u mladosti na Plazma Sportskim igrama mladih, a među mnogobrojnim ambasadorima su Nemanja Matić, Predrag Mijatović, Edin Džeko, Luka Modrić. Kruna sezone je ceremonija zatvaranja Igara koja će se održati 21.8. na splitskoj Rivi s početkom u 20 sati. Sve najbolje od Plazma Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranicama: Plazma Sportske igre mladih i ''Coca-Cola Cup Hrvatska'' i instagramu: igremladih_hr.