Baraber extreme team Belišće i ove je godine organizirao Papuk trek&trail, gdje će ujedno biti i završnica, odnosno zadnje kolo ovogodišnje Treking lige 2018. Radi se o sve popularnijoj utrci na kojoj je sudjelovalo oko 900 trkača i rekreativaca što je rekordan broj, a natjecatelji su pristigli iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjedne Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije, Slovenije te Nizozemske.

Utrka se održala u tri kategorije: light kategorija dužine osam kilometara s 400 m/v razlike, active kategorija dužine 18 kilometara s 900 m/v razlike, a challenger (ovisno o opciji koja se odabere) iznosi 25 - 28 kilometara s 1600 m/v.
Na ovogodišnjem 8. Papuk trek&trail nastupilo je tridesetak Brođana koji su postigli izvanredne rezultate. Najbolji su bili u Active kategoriji gdje su pobjede odnijeli Brođanin Dejan Radanac iz AK Sljeme i Ines Jozić iz Ultramaraton kluba Mazator iz Slavonskog Broda.

U light kategoriji Antonio Arbanas iz Ultramaraton kluba Mazator Slavonski Brod zauzeo je drugo mjesto, dok je u ženskoj konkurenciji Jelena Šakić (Mazator) zauzela drugo, a Edita Alar (Akademija trčanja Slavonski Brod) četvrto mjesto.
Osim idealnih uvjeta za ovo doba godine, svi natjecatelji mogli su uživati u prelijepim papučkim pejzažima. Cijelo vrijeme sudionicima su za degustaciju bile poslužene slavonske delicije lokalnih OPG-ova uz odličnu rock glazbu.

Teško se oteti dojmu kako i naša Petnja ima sjajne preduvjete za organizaciju slične utrke, a brodska Saucony Akademija trčanja ove godine je već organizirala prvi trail na Petnji. Nadamo se kako će se, uz pomoć lokalne zajednic, ova priča nastaviti razvijati, jer stotine trkača pristiglih iz cijele Hrvatske i inozemstva, samo su dokaz kako za ovakva događanja ima mjesta u trkačkim kalendarima, a i rekreativci mogu malo bolje upoznati neiskorišteni biser Brodsko-posavske županije.