Proteklog vikenda u Zadru je održano državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu. Brođanka Brigita Bakić još jednom je zabljesnula i osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki i postala dvostruka apsolutna državna prvakinja u powerlifitingu i bench pressu. U čučnju je podigla 95 kg, u benchu 75 kg, a u mrtvom dizanju 140 kg. Iduće na redu je europsko prvenstvo u bench pressu u Finskoj,

Brigita se bavi i kajakaštvom na mirnim vodama gdje je u ovoj sezoni postala četverostruka prvakinja Hrvatske, a da sve bude zanimljivije, dobro se pripremila i nastupila na prvenstvu Hrvatske u divljim vodama gdje osvaja još jedan naslov, a sada evo kolekciji dodaje i zlata iz posve drugog sporta. Podsjetimo i kako je Brigita ove godine s ekipom Gusarica slavila na čuvenom neretvanskom Maratonu lađa. 

- Zahvaljujem se svom treneru Robertu Međugoracu te Mladenu Filipoviću i teretani Marsonija gym u kojoj treniram te osobnom treneru Ivanu Kovaču. Velike zahvale idu županu Danijelu Marušiću koji mi je omogućio sportsku opremu, rekla nam je Brigita. 

Bravo Brigita!